null Laulut kaikuvat lasten joulutapahtumissa – pikkuväelle riittää jouluista touhua Espoossa ja Kauniaisissa

Seurakunnissa on adventin ja joulun aikaan paljon lapsille ja lapsiperheille suunnattuja tapahtumia.

Seurakunnissa on adventin ja joulun aikaan paljon lapsille ja lapsiperheille suunnattuja tapahtumia.

Ajankohtaista

Laulut kaikuvat lasten joulutapahtumissa – pikkuväelle riittää jouluista touhua Espoossa ja Kauniaisissa

Seurakunnat tarjoavat lapsille ja lapsiperheille vaikka mitä askartelusta joulukirkkoon.

Lapsille ja lapsiperheille suunnattuja seurakuntien tapahtumia on nyt runsaasti. Joulutunnelma on niissä taattu. Valitse itsellesi sopiva:

Leppävaarassa Lasten Arkissa on 7.12. taaperokirkko, jossa on joulun maja. Mitä salaisuussäkistä paljastuu? Toiminnallisen kirkkohetken jälkeen lapset voivat leikkiä.

Arkin Pajassa askarrellaan 8.12. vapaaehtoisten johdolla joulukortteja ja -koristeita. Tapahtuma sopii sekä pienille että isoille joulun odottajille.

Joululauluja riisipuuron kera

Matinkappelissa voi laulaa 9.12. Kauneimpia joululauluja ja askarrella koko perheen voimin. Tapahtumassa on tarjolla myös joulupuuroa.

Espoonlahden seurakunta tarjoaa joulupuuroa Soukan kappelilla 11.12. ja Espoonlahden kirkolla 13.12. Luvassa on lisäksi jouluista tunnelmaa. Joulupuuroa luumukiisselin kera saa myös 15.12. Espoonlahden kirkon joulumyyjäisissä, joiden yhteydessä lauletaan Kauneimpia joululauluja.

Isossa Omenassa sijaitsevassa Chapplessa on tarjolla joulupuuroa 18.12. Kauneimmat joululaulut perheille -tilaisuuden yhteydessä.

Ihmeellinen yö -näytelmässä paimen ja pikkulammas ihmettelevät ensimmäisen joulun tapahtumia.

Muskariopettaja Liisa Soinio

Erityisesti lapsille ja perheille suunnattuja Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia on ainakin Tuomiokirkkoseurakunnassa, Leppävaarassa, Olarissa ja Tapiolassa. Yhteislaulun lisäksi tilaisuuksissa voi olla esiintyjiä, kuten esimerkiksi Leppävaaran kirkossa 15.12., jossa esiintyvät lapsikuoro Havina ja alakoululaisten bändikerho.

Olarin seurakunnassa järjestetään perheille suunnatut laulutilaisuudet 9.12. ja 19.12. Kummankin tapahtuman jälkeen ohjelma jatkuu yhteisellä puuhailulla. Tarjolla on joulupuuroa, glögiä ja mehua.

Kauklahden kappelin Joulun tähti -joululaulajaisiin 9.12. toivotetaan tervetulleeksi kaikenikäiset laulamaan yhdessä.

Tiernapojat ja Ihmeellinen yö

Tiernapojat esiintyvät Soukan kappelilla 11.12., Espoonlahden kirkolla 13.12. sekä kauppakeskus Pikkulaivassa 19.12.

Lapsille suunnattu musiikkipitoinen näytelmä Ihmeellinen yö esitetään sekä Tapiolassa 10.–11.12. että Espoonlahdessa 11.–12.12.

– Ihmeellinen yö -näytelmässä paimen ja pikkulammas ihmettelevät ensimmäisen joulun tapahtumia. Mukana esityksessä on Espoon seurakuntien muskariopettajia, lapsi- ja perhetyöntekijöitä sekä muusikoita, kertoo Tapiolan seurakunnan muskariopettaja Liisa Soinio.

Tapiolan kirkossa on pyhäkoulun joulujuhla toisen adventin messun yhteydessä 9.12.

Kuusijuhla ja jouluhartauksia

Soukan kappelin pihamaalla pidetään 16.12. kuusijuhla. Samalla avautuu pihalle tehty joulukuusipuisto, joka on avoinna 22.12. asti.

Joulun aikaan kirkot ja kappelit kutsuvat kaiken ikäiset seurakuntalaiset jouluhartauksiin ja joulukirkkoihin. Lapsiperheille on tarjolla myös omia joulukirkkoja ja -hartauksia.

Esimerkiksi 24.12. Kauklahden kappelissa on jouluhartaus lapsiperheille ja Leppävaarassa lasten joulukirkko. Espoon tuomiokirkossa 25.12. on perheiden joulukirkko.

Olarissa on 24.12. jouluhartaus perheille. Tapiolan kirkossa 24.12. lasten ja perheiden jouluhartauksissa esitetään joulukuvaelma. Myös Kauniaisissa on 24.12. perheille suunnattu jouluhartaus.

Nuuksion Kattilassa ja Karhusuon kalliolla järjestetään 16.12. pimenevässä illassa jouluhartaus. Kynttiläpolku opastaa perille molempiin paikkoihin. Oman kynttilälyhdyn voi ottaa mukaan. Karhusuolla on tarjolla glögiä.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Pk-seudulla on joulunaikaan tarjolla valtava määrä kirkkokonsertteja – löydä omasi!

Ajankohtaista

Kirkko ja kaupunki poimi muutamia Helsingin kirkkojen runsaasta konserttitarjonnasta. Tämä lista on sama, joka on ollut osassa Helsingin Kirkko ja kaupunki -lehteä (29.11.) hankala lukea viallisen painojäljen vuoksi.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.