Lastensuojelusta kertova dokumentti sai eniten tukea Kirkon mediasäätiöltä

Lastensuojelusta kertova dokumentti sai eniten tukea Kirkon mediasäätiöltä

Lastensuojelusossut eli dokumenttisarja lastensuojelutyöntekijöiden arjesta sai Kirkon Mediasäätiön syksyn tuotantotukijaossa suurimman tuotantotuen, 18 000 euroa. Tukea myönnettiin 15 hankkeelle yhteensä 124 000 euroa.

Ohjaaja Leena Häkkisen ja tuottaja Liisa Akimofin tv-dokumentissa seurataan neljän päähenkilön työskentelyä lastensuojelun eri vaiheissa. Ohjelma pyrkii hahmottamaan lasten pahoinvoinnin syitä ja keinoja auttaa perheitä, joissa ei voida hyvin.

Lapsille suunnattu Onneli ja Anneli -elokuva saa jatkoa elokuvalla sekä tv-sarjalla Onnelin ja Annelin talvi. Elokuvan ja sarjan ohjaa Saara Cantell. Kikattava Kakkiainen puolestaan on Antrea Harlinin tuottama, esikouluikäisille suunnattu, sekä tv:ssä että mobiilissa toimiva animaatiosarja. Molemmille lastentuotannoille myönnettiin 15 000 euron tuki.

Käsikirjoittaja, ohjaaja ja tuottaja Arto Halosen tv-dokumentti Valkoinen raivo on kertomus koulukiusatusta Laurista ja hänen kauttaan myös muista lapsuudessaan trauman kokeneista, jotka ovat täynnä raivoa. Pahimmillaan raivo voi johtaa äärimmäisiin väkivallan tekoihin. Elokuva on kertomus yhteiskunnastamme, jossa ei ole riittävästi haluttu paneutua esimerkiksi kouluväkivallan syihin. Tv-dokumentti sai 12 000 euron tuotantotuen.

Ohjaaja Timo Peltokankaan ja tuottaja Mikael Hautalan tv-dokumentti Autolla Nepaliin kertoo viiden suomalaismiehen porukasta, joka haluaa auttaa katmandulaisen turvakodin naisia. Miehet ajavat Suomesta Nepaliin asti hakemaan naisten tekemiä koruja myytäväksi Suomessa. Useampi tiedotusväline sekä ihmiset sosiaalisessa mediassa seurasivat miesten matkaa. Säätiö tukee elokuvan levitystä 6 000 eurolla.

Tuottaja Riitta Jalosen tv-dokumentti Kristinusko Tolkienin kirjallisuudessa ja teoksissa rakentuu pastori Petri Tikan kerrontaan ja analyysiin J.R.R. Tolkienin elämänkokemuksista, kristillisistä elämänarvoista ja niiden heijastumisesta Tolkienin teoksiin. Modernin fantasiakirjallisuuden isä sai alkuinspiraation teoksiinsa suomen kielestä ja Kalevalasta. Kirkon mediasäätiön tuki tv-dokumentille on 8 000 euroa.

Jaa tämä artikkeli: