null Lätkässä kummiuteen – kummipeli on täällä taas!

Ajankohtaista

Lätkässä kummiuteen – kummipeli on täällä taas!

Seurakunnat tempaisevat jo toisen kerran yhdessä HIFK:n kanssa kummiuden tukemiseksi. Ovi yhteistyölle on auki myös Helsingin toisen pääsarjajoukkueen, Jokereiden, kanssa.

https://www.youtube.com/watch?v=eo1xI0UnPC8&feature=youtu.beLauantaina 14.1. järjestetään Helsingin kolmas kummipeli. Tapahtumapaikkana on jo toista kertaa Helsingin IFK:n jäähalli Nordenskiöldinkadulla.  Lauantain ottelussa isännät kohtaavat kuopiolaisen KalPan. Kolmas tähänastisista kummipeleistä oli HJK:n isännöimä jalkapallo-ottelu Ilvestä vastaan viime toukokuussa.

Helsingin seurakuntien yhdessä HIFK:n kanssa järjestämä tapahtuma markkinoi kummiuden tärkeyttä. Teemapeli avaa kummeille ja kummilapsille mahdollisuuden yhteiseen ajanviettoon tavallista edullisemmalla hinnalla. Seurakunnilla on jäähallilla myös kummipiste, jossa voi esimerkiksi kokeilla taitojaan aloituskiekkokisassa, tavata kotijoukkueen pelaajia ja kuulla, miten seurakunnat voivat olla tukemassa kasvatustyötä.

 

Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala oli kesällä mukana HJK:n kotistadionilla järjestetyssä kummipelissä. Tälläkin kertaa hänen oli tarkoitus olla paikalla, mutta valitettavasti osallistuminen peruuntui. Kanala lähettää kuitenkin rohkaisevat terveisensä osallistujille.
 

Jääkiekon parissa kummilapsen kanssa vietetty aika on tärkeää ja palvelee kummisuhteen vaalimista."
– Kirkkoherra Kari Kanala

 

– Helsingin IFK:n slogan on ruotsiksi, en gång IFK, alltid IFK. Kummiudessa ja seuran kannattamisessa kyseessä on molemmissa minusta elinikäisestä ja arvokkaasta tehtävästä. Jääkiekon parissa kummilapsen kanssa vietetty aika on tärkeää ja palvelee kummisuhteen vaalimista.

 

Tapahtuma on osa laajempaa luterilaisten seurakuntien ja Liigan seurojen yhteistyötä. Teemaotteluita on kuluvalla kaudella ennätyksellisesti kahdeksalla paikkakunnalla yhdeksän joukkueen voimin. Projekti tehdään vapaaehtoisvoimin, eivätkä seurakunnat maksa teemaottelusta liigaseuroille.

Venäläistaustaista KHL-liigaa pelaavan Helsingin Jokereiden kanssa ei ole toistaiseksi järjestetty kummipeliä, mikä on herättänyt kysymyksiä järjestäjien puolueellisuudesta. Helsingin seurakunnat on kuitenkin valmis vastaavaan projektiin, jos Jokerien organisaatio näyttää vihreää valoa ja riittävä joukko aloitteellisia vapaaehtoisia löytyy.

HIFKKalPa-kummiottelu pelataan lauantaina kello 17. Tavallista edullisempia 11 euron kummilippuja voi ostaa tämän linkin kautta. Lippuja on rajoitettu määrä.

Kirkko ja kaupunki välittää Facebook-livenä tunnelmia pelistä ensimmäisellä erätauolla noin kello 17.30. Löydät lähetyksen täältä.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Voittotuuletus muistuttaa ylistystä, HIFK:n motto voisi olla kirkon strategiasta – tältä jääkiekko-ottelu näyttää kirkon miehistä

Hyvä elämä

Yllättävän moni asia yhdistää urheilua ja uskontoa, sanovat pastori Jan Ahonen ja uskontotieteilijä Jussi Sohlberg.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.