null Lauttasaaren seurakunta valmistautuu majoittamaan 50 sotaa pakenevaa ukrainalaista – kirkolle voi tuoda lakanoita, pyyhkeitä ja hygieniatarvikkeita

Lauttasaaren kirkon muurissa oleva banderolli osoittaa, että Helsingin seurakunnat haluavat tukea Ukrainaa.

Lauttasaaren kirkon muurissa oleva banderolli osoittaa, että Helsingin seurakunnat haluavat tukea Ukrainaa.

Ajankohtaista

Lauttasaaren seurakunta valmistautuu majoittamaan 50 sotaa pakenevaa ukrainalaista – kirkolle voi tuoda lakanoita, pyyhkeitä ja hygieniatarvikkeita

Kyse on lyhytaikaisesta majoituksesta ennen kuin ukrainalaiset siirtyvät eteenpäin.

Lauttasaaren seurakunta majoittaa kirkon tiloihin noin 50 sotaa pakenevaa ukrainalaista. Heidät tuo Suomeen ukrainalaisia auttava yksityishenkilö, tamperelainen Timo Kangastie, joka on auttanut maasta pois jo pari tuhatta ihmistä. Tulijat saapuvat todennäköisesti elokuun alussa.

– Haluamme tarjota levähtämispaikan ennen kuin he jatkavat muualle Suomeen, mahdollisuuden peseytyä, syödä ja nukkua yhden yön. Yhdestä yöstä on tosiaan tällä hetkellä kyse, pappi ja kirkkoherran sijainen Maija Saario Lauttasaaren seurakunnasta kertoo.

Majoitusta varten ukrainalaisten käytössä on Lauttasaaren kirkon liikuntasali sekä kirkkosali.

Hermannin diakoniatalosta seurakunta saa lainaan patjat, mutta seurakunnalle voi nyt lahjoittaa pyyhkeitä, pussilakanoita ja tyynyliinoja sekä hygieniatarvikkeita, saippuaa ja shampoota ja myös hyväkuntoisia pienten lasten leluja.

Yhteistyökumppanina seurakunnalla on lauttasaarelainen kahvila Kasinonranta, joka lahjoittaa majoittujille ruokaa. Osa ruoasta tulee seurakunnalta.

Lauttasaaren kirkko valikoitui majoituspaikaksi, koska seurakunnalla on kokemusta turvapaikanhakijiden hätämajoituksen järjestämisestä vuodelta 2015 ja kirkolta löytyy sekä paljon tilaa että suihkut. Kirkko sijaitsee myös lähellä Länsisatamaa. Sitä, aiotaanko majoitustoimintaa jatkaa ensi viikon jälkeen, ei ole vielä päätetty.

– Nyt katsotaan, miten homma sujuu. Jos tästä on selkeästi hyötyä, tätä on mahdollista jatkaa, Saario sanoo.

Ensimmäiset lahjoitustavarat kirkolle tuotiin torstaina aamupäivällä.

Ensimmäiset lahjoitustavarat kirkolle tuotiin torstaina aamupäivällä.Päivitys 29.7. klo 9.50 Lauttasaaren seurakunta on saanut kokoon riittävästi lahjoituksia ja kiittää kaikkia lahjoittaneita.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.