null Leiriläisten palaute oli myönteistä

Leiriläisten palaute oli myönteistä

Päätoimittaja Pauli Juuselan (VL 11.10.) mukaan Aslanin leirille soluttautunut toimittaja toimi oikein, koska hän ei olisi saanut muuten tietoja. Tämä ei pidä paikkaansa. Toimittaja olisi voinut haastatella leiriläisiä ja ohjaajia jälkikäteen tai hän olisi voinut lukea Elävät vedet -toimintaa kuvaavan Andrew Comiskeyn kirjan Täyteen mieheyteen ja koko naiseksi.

Aslanilla ei ole mitään salattavaa toiminnassaan, mutta sielunhoidollisen luottamuksellisuuden takia tirkistelynhaluisia toimittajia ei oteta ryhmiin, joissa ihmiset avautuvat intiimeistä asioistaan. Nyt tulos oli se, että leiriläiset kokivat tulleensa petetyiksi ja häväistyiksi Helsingin Sanomien kautta.

Leirillä olleet antoivat kirjallista palautetta heti leirin jälkeen ja se oli ylitsevuotavan myönteistä. Miksi sitten Antti Pikkasen artikkeli antoi ahdistavan kuvan? Eräs leiriläinen totesi Helsingin Sanomissa: ”Jutun antama kuva leiristä heijastaa Pikkasen olemista itselleen vieraassa kulttuurissa. En kokenut leirillä minkäänlaista hengellistä väkivaltaa tai pakotusta. Siksi ihmettelen suuresti arkkipiispa Kari Mäkisen yksioikoista tuomiota leirille. Mielestäni leirillä vallitsi rauhallinen, avoin ja armollinen tunnelma.”

Kuka tahansa ahdistuisi, jos antautuisi uskonnollisiin rituaaleihin ja toimintaan, jota ei ymmärrä tai johon ei usko.

Arkkipiispan kannanotot ovat olleet järkyttäviä viestejä samasta sukupuolesta kiinnostuneille uskovaisille, jotka sitoutuvat kristillisten kirkkojen perinteiseen näkemykseen homoseksin synnillisyydestä. Viestin mukaan kirkossa on tilaa vain niille, jotka ovat luopuneet tästä näkemyksestä.

Suosittelen erityisesti papeille ja sielunhoitajille luettavaksi Aslanin kannanottoa homoudesta eheytymisestä, jotta tiedot eivät perustuisi luuloihin.

Ari Puonti
TM, Aslan ry:n kouluttaja

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.