null Leivinjauhetta Raamatussa?

Raamatullisia aineksia kakkuvuokaan.

Raamatullisia aineksia kakkuvuokaan.

Leivinjauhetta Raamatussa?

Internetin ruokablogeissa ja reseptipankeissa tekee yllättäviä löytöjä pohtiessaan tarjoiluja ruoka- tai kahvipöytään. Taannoin vastaan ponnahti kakku, jolla on ihmetystä herättävä nimi: raamattukakku.

Sen valmistamiseen tarvitaan 200 g voita, 3 ¾ dl sokeria, 3 kpl kananmunia, 2 tl leivinjauhetta, 5 dl vehnäjauhoja, ½ tl suolaa, 1 tl kanelia 2 dl maitoa tai kermaa, 1 dl rouhittuja manteleita, 1 dl hienonnettuja viikunoita ja 1 dl rusinoita.

Ja näin se tehdään: Voitele ensin 1,8 litran vuoka ja jauhota se kookoshiutaleilla tai ruisjauhoilla. Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan maidon kanssa. Paista kakkua noin tunti 175 asteessa uunin alatasolla.

Raamattukakku näyttää tuiki tavalliselta kuivakakulta, mutta nimensä se on muka saanut siitä, että sen ainekset mainitaan Raamatussa. Hm. Voisikohan joku raamatuntuntija kertoa, missä kohtaa Raamatussa mainitaan leivinjauhe? Tai kookoshiutaleet? Sokeri?

Kananmuniakaan ei Raamatusta sanahaulla löytynyt, sen sijaan myrkkykäärmeen munat kyllä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.