null Lempeästi lunastettu

Lempeästi lunastettu

Ensi sunnuntai on 21. sunnuntai helluntaista. Pyhän teema on Jeesuksen lähettiläät. Päivän tekstit ovat Ps. 145: 8–13, Aam. 7: 10–15, Gal. 4: 12–20, Joh. 13: 16–20.

Saattakoot he ihmisten tietoon Herran väkevät teot ja hänen valtakuntansa mahdin ja loiston.

Ps. 145: 12

Jeesus kulki maan päällä julistaen ilosanomaa ja paransi sairaita vain noin kolme vuotta. Mutta koko tuon ajan hän keräsi ympärilleen ihmisiä, jotka olivat valmiit seuraamaan häntä ja kertomaan Jumalan suunnitelmasta.

Jeesus siunasi seuraajansa ja antoi heille selkeät toimintaohjeet. Tänäkin päivänä moni on ottanut tuon kutsun vastaan. Kutsumus on vienyt jopa maan äärin.

Suomalaisessa kulttuurissa on tärkeää, että uskoa ei tuputeta, vaan pidetään kiinni omista kokemuksista. Uskonto on henkilökohtainen asia.

Eräs lähettiläs tuli vuosia sitten luokseni leikkiessäni lasten kanssa hiekkalaatikolla. Hän kertoi odottavansa Jeesuksen paluuta ja maailmanloppua. Sain melkoisen paniikkikohtauksen.

Raivostuttava tyyppi. Pelästyneenä juoksin sisään ja huusin: jos Jumala olet olemassa, niin auta!

Kuin lempeä tuuli joku kosketti olkapäätäni sanoen: olet lunastettu. Tietämättä sanan merkitystä, koin valtavan ilon.

Usko Jumalaan ja Jeesukseen syntyi tuona päivänä. Olen iloinen luokseni tulleesta tuputtajasta. Kuinka muuten minä, kastettu ihminen, olisin löytänyt elämääni suuren rakkauden?

On todella joku, joka tahtoo minulle hyvää ja välittää siitä, missä kuljen. Maailmanloppuakaan ei tarvitse ajatella, sillä hän pitää minusta huolen.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.