null Lohdutuksen sanoja

Lohdutuksen sanoja

Ensi sunnuntai on 3. sunnuntai loppiaisesta. Sen aihe on Jeesus herättää uskon. Päivän raamatuntekstit ovat Ps. 102:16–23, 5. Moos. 32:36–39, 2. Kor. 1:3–7 ja Mark. 1:29–39.

Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, armahtava Isä ja runsaan lohdutuksen Jumala! Hän rohkaisee meitä kaikissa ahdingoissamme, niin että me häneltä saamamme lohdutuksen voimalla jaksamme lohduttaa muita ahdingossa olevia.

2. Kor. 1:3–4

”Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.” Tämä suomalainen sananlasku ilmaisee suoraviivaisesti asioiden ja käyttäytymisen liittyvän toisiinsa. Oma toimintamme vaikuttaa läheisiimme ja ympäristöömme. Näinhän se on, vaikka emme sitä useinkaan tietoisesti ajattele.

Sunnuntain aihe ohjaa ajatuksemme uskon ja luottamuksen lähteille. Paavali kirjoittaa seurakunnalleen lohdutuksen Jumalasta. Siinä hän liittyy Jesajan sanoihin: ”Lohduttakaa, lohduttakaa minun kansaani, sanoo teidän Jumalanne”.

Kuinka moni meistä kaipaakaan lohdutuksen sanoja myös suhteessamme uskoon ja Jumalaan? Oma riittämättömyyden tunne, pettymykset ja vastoinkäymiset sumentavat usein näköalan rakastavasta ja lohduttavasta Jumalasta. Tässä kohdin rinnallakulkija voisi toimia sen tietoisuuden varassa, että meillä on lohdutuksen Jumala.

Mitä tapahtuukaan meille eli kuinka metsä vastaa, kun huudamme sinne lohdutuksen ja rohkaisun sanoja? Kannattaa kokeilla uusia lohdutuksen ja rohkaisun askeleita.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.