Lukiolaiset käynnistivät kiusaamisen vastaisen kampanjan

Lukiolaiset käynnistivät kiusaamisen vastaisen kampanjan

Sunnuntai-iltana 24.8. tamperelainen lukiolainen Juho Räty kertoi puuttuneensa bussissa kiusaamistapaukseen, koska ei halunnut olla enää hiljainen hyväksyjä. Juhon tarina on levinnyt sosiaalisen median kautta kymmenille tuhansille suomalaisille.

Suomen Lukiolaisten Liitto tahtoo rohkaista muitakin toimimaan Rädyn tavoin. 28.8. lanseeratulla #kutsumua-kampanjalla lukiolaiset haastavat kaikki suomalaiset näyttämään esimerkkiä ja rakentamaan sellaista ilmapiiriä, jossa kukin tulee nähdyksi omana itsenään.

– Huutelua ja nimittelyä kohdataan niin kouluissa kuin työpaikoillakin edelleen aivan liikaa. Rumilla, ilkeillä tai aliarvioivilla sanoilla meistä yritetään tehdä jotain muuta kuin olemme. Jos joka päivä haukutaan tyhmäksi, lihavaksi tai vaikka komentelijaksi, alkaa se pian tuntua totuudelta, sanoo Lukiolaisten Liiton puheenjohtaja Otto Ahoniemi.

– Huonoa käytöstä on vaikea lopettaa käskemällä, mutta ryhtymällä passiivisista aktiivisiksi voimme muuttaa kulttuurin sellaiseksi, jossa kiusaaminen ei ole ok.

Myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö haluaa herättää keskustelua kiusaamiseen puuttumisen tärkeydestä. Hän toimii kampanjan suojelijana.

Näin olet mukana #kutsumua-kampanjassa: Ota kuva kahdesta sanasta, joista toinen kuvaa sitä lokeroa, johon sinut itsesi on yritetty tunkea, ja toinen sellaista ominaisuutta, jonka tahtoisit muiden itsessäsi näkevän ja muistavan. Vedä sitten viiva ensimmäisen sanan yli – sitä käyttävät jatkossa vain hölmöt. Halutessasi voit kertoa kuvatekstissä pidemmänkin tarinan. Jaa kuva tunnisteella #kutsumua ja haasta mukaan ne tyypit, joiden tarinan tahtoisit kuulla.

 

Jaa tämä artikkeli: