null Maahanmuuttajaongelmia Sisiliasta

Maahanmuuttajaongelmia Sisiliasta

Andrea Camilleri: Törmäyskurssilla. WSOY 2011.

Persoonallisen komisario Salvo Montalbanon vaiheita on saatu seurata televisiosarjana myös Suomessa. Sisilialaisen alamaailman kanssa painiva Montalbano johtaa poliisilaitosta unohtamatta omia nautintojaan, mutta on tarvittaessa myös määrätietoinen ja vääryyttä inhoava toiminnan mies.

Pitkän kirjailijanuran tehnyt Andrea Camilleri kuvaa sisilialaista temperamenttia ja ympäristöä uskottavasti. Hänen helppolukuisiin rikoskertomuksiinsa liittyy aina annos yhteiskuntakritiikkiä. Kritiikin kohteena on milloin lahjonta, milloin kauniin vanhan tuhoaminen. Camillerin romaanien huumori on hienostunutta ja syntyy hyvästä dialogista ja mainioista sivuhenkilöistä.

Törmäyskurssilla-dekkari liittyy laittomiin maahanmuuttajiin. Aamu-uinnillaan Montalbano törmää vedessä kelluvaan ruumiiseen. Samoihin aikoihin satamaan tulee ryhmä laittomia siirtolaisia, joiden joukosta karkaa pieni afrikkalaispoika. Palaset alkavat liittyä toisiinsa ja laittomien maahanmuuttajien kohtalo kietoutuu yhteen vedestä löytyneen ruumiin kanssa.

Komisario Montalbano laittaa rikollisten kiinni saamiseksi itsensä täysillä likoon ja joutuu kokemaan myös raastavan surun.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.