null Maallistuminen on ystävämme

Maallistuminen on ystävämme

Ateistien ja sekulaarihumanistien kannattaisi joskus muistella, mitä kristillisissä hautajaisissa oikein sanotaan. Hautajaisethan ovat hengellinen tilaisuus, johon kiivainkin uskonnonvihaaja yleensä menee. En usko monen jumalankieltäjän varustautuvan korvatulpinkaan. On tilaisuus oppia.

Hautaan siunaaminen on maallisuuden puolustuspuhe. Siinä kerrotaan, että me kaikki olemme peräisin maasta, emme taivaasta. Lyhyen tietoisuuden kauden jälkeen meistä taas tulee mustaa maata. Röyhkeän havainnollisesti kirkkoon tuodaan hiekkaämpärikin: vainajan päälle lapioidaan pieni kasa.

Viimeisenä päivänä tosin myönnetään tapahtuvan jotakin outoa. Sehän on yleisesti tiedettyä. Tiedemieskin voi totisena kertoa meille, milloin viimeinen päivä on, ja kenties kuvailla, mitä silloin tapahtuu. Jotakin todella outoa.

Näkemykseni on, että kristinusko on maan, aineen ja lihan uskonto, kapinaliike metafysiikkaa ja muuttumattomia maailmanlakeja vastaan. Antiikin monijumalaisessa maailmassa kristillinen sanoma lihaksi tulleesta Jumalasta, joka tapettiin terroristina, oli todellista pilkka-ateismia. Tuskin voi keksiä mitään säädyttömämpää kuin Jumalan syöminen hartaustilaisuudessa!

Kristityt eivät piitanneet puhtaussäännöistä ja käyttivät menoissaan estottomasti paitsi leipää, myös vettä, tuhkaa, öljyä ja viiniä.

On luonnollista, että elämän rajallisuutta saarnaava kristinusko on jälleen skandaali. Elämmehän hillittömän tuhlaamisen ja fanaattisen kuolemankieltämisen aikakautta, jollaista ei ole nähty. Vanhaa, ”analogista” maailmaa ollaan heittämässä pois uuden, paremman tieltä.

Lohdullista sentään on, että ajan henkeen vannovat uskonnonvastustajat yhä tajuavat kristinuskon todellisen, jääräpäisen fyysisen luonteen, vaikka kirkko on pitkään yrittänyt brändätä sitä metafyysisemmäksi. Pieleen meni. Jumalan popsiminen olisi pitänyt kieltää hyvissä ajoin. Ja ne hiekkasangot…

Nyt käytin ironiaa. Monet ateistithan ovat omasta mielestään sekularisaation kannattajia ja pitävät kristinuskoa pahana, koska se esittää metafyysisiä väitteitä.

Siinä he ovat harhassa, tarkoitin vain.

Olemme riippuvaisia Maasta juuri siksi, ettei se ole meidän tekemämme.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.