Cosimo Cavallaro: My Sweet Lord (2007). Kuva: cosimocavallaro.com
Makea nasaretilainen
Suklaa-Jeesukset muistuttavat, että pääsiäinen on muutakin kuin herkuttelua.
Australialaisen filosofian opiskelijan suklaaprojekti alkoi pikku-Jeesuksilla. Richard Manderson valmisti sata vadelmatäytteistä Jeesuksen muotoista konvehtia ja myi ne canberralaisessa taidekeskuksessa. Luonnollista kokoa olevan suklaisen Kristuksen Manderson veisti vastalauseena pääsiäisen muuttumiselle henkisestä juhlasta pelkäksi herkutteluksi. Projektin päätteeksi taiteilija kutsui katsojat syömään pääsiäisen päähenkilön.
Krusifiksi kritisoi kaupallisuutta
Suklaa on myös brittitaiteilija George Heslopin lempimateriaali. Ristillä riippuvan Jeesuksen hän valmisti Wiltshiressa pidettyyn pääsiäisajan suklaanäyttelyyn. Makeis-Jeesuksella Heslop kommentoi pääsiäisen kaupallisuutta. Taiteilijan mielestä on surullista, että suklaasta on tullut pääsiäisen tärkein sisältö. Englantilaiset kristityt paheksuivat luovaa näkemystä krusifiksista vain lievästi.
Muisto lapsuudesta
Kanadalaissyntyinen Cosimo Cavallaro räjäytti pääsiäisen suklaapommin Vapahtaja-veistoksellaan. Taideteoksen piti olla esillä Lab Galleryssä Manhattanilla pääsiäisviikolla, mutta tappouhkauksien, protestien, boikottien ja oikeudella uhkailun jälkeen näyttely suljettiin. Katolisena kuoripoikana kasvanut taiteilija kuvasi teoksellaan lapsuuteensa liittyvää vahvaa kokemusta ehtoollisesta yhdistettynä suklaan odotukseen.
Jaa tämä artikkeli:
Toimitus suosittelee

Kuula: Arvio hiljaisen viikon hittituotteesta – krusifiksista
PuheenvuorotRuma kuin mikä, ei sovi heikkohermoisille. Esittää jykevän eettisen haasteen. Parasta huuto ristiltä. Näin puntaroi uusi kolumnisti Kuula.