Mämmikirjalle kultaa
Tunisiassa syntynyt, mutta Vantaalla asuva Ahmed Ladarsi on voittanut kansainvälisessä ruokakirjakilpailussa kultamitalin Mämmi-kirjallaan. Mämmin monipuolisuutta ylistävä kirja kilpaili yhden aiheen kirjojen kategoriassa Gourmand World Cookbook Awards -kisassa Pariisissa 40 muun teoksen kanssa.
Vaikka suomalainen ruokakulttuuri onkin saanut välillä Italiassa kyseenalaista julkisuutta, mämmikirja voitti kisassa muun muassa italialaisten sisäelinkirjan, joka sijoittui kolmanneksi.
Palkintoraati perusteli valintaansa kiittelemällä Ladarsin kykyä loihtia mämmistä yli sata eri ruokalajia ja sitä, että hän välittää ruokaperinnettä tulevillekin sukupolville. Arvostusta herätti myös se, että maukkuuden lisäksi mämmiherkut loistivat myös visuaalisuudellaan.
Ahmed Ladarsi työskentelee Vantaan aikuisopistossa opistoisäntänä ja vetää maahanmuuttajille tarkoitettuja kursseja suomalaisuudesta. Hän on myös Suomen mämmiseuran puheenjohtaja ja perustaja.
Jaa tämä artikkeli: