null Matti Poutiainen Helsingin piispaksi

Matti Poutiainen Helsingin piispaksi

Piispan virasta on suoraan johdettavissa vaatimus, että viran haltijan tulee olla kirkon opin asiantuntija. Hänen on myös tunnettava kirkon hallintoa ja erityisesti sitä seurakuntatyötä, jota hiippakunnan arjessa uskollisesti tehdään. Piispan tulee edustaa vahvaa opillista ja ekumeenista osaamista myös Suomen kirkon kansainvälisissä suhteissa.

Nyt uutta piispaa valittaessa on erityisen tärkeää katsoa mitä on saatu aikaan. Ahkeran ja ammattitaitoisen työn tulos nimittäin näkyy seurakunnissa hyvänä johtamisena, motivoituina työntekijöinä ja lukuisina uusina ideoina ja elämään jääneinä projekteina.

Näitä hedelmiä ovat mm. torimessut, musiikkiyö-tapahtumat ja Agricola-liike niissä seurakunnissa, joita Matti Poutiainen on saanut palvella. Hänen tukiryhmässään on myös lukuisa joukko meitä, jotka olemme saaneet työskennellä Matin vierellä ja hänen alaisenaan. Kaikki me todistamme vahvasta luottamuksesta Matin kykyyn ja taitoon, joka on koeteltu käytännön työssä ja näkyy menestyneissä opinnoissa ja oppineissa julkaisuissa.

Nyt toisen kierroksen alettua Matin tukiryhmään on tullut lukuisa joukko uusia kannattajia. Me edustamme eri mielipiteitä siitä, kuinka kirkon tulevaisuus tässä hiippakunnassa tulisi rakentaa. Mutta yhtä mieltä me kaikki olemme siitä, että Matin johdolla ja kaitsennassa meillä on parhaat mahdollisuudet kulkea sellaiseen huomiseen, jota on toivottu.

Lista tukijoista on osoitteessa www.mattipoutiainen.fi. Ensimmäisellä kierroksella Matti Poutiaisella oli 399 äänestäjää.

Jaa tämä artikkeli: