null Mechelininkadun remontti huipentuu katujuhlaan, johon Töölön seurakunta hankki pääesiintyjäksi Palefacen

Heljä Misukka (vas.), Iris Pajunen, Werner Johansson ja Mikko Saari ovat mukana järjestämässä Meklun katujuhlaa. Marraskuussa istutetut uudet lehmukset ehtivät saada lehtensä ennen juhlapäivää.

Heljä Misukka (vas.), Iris Pajunen, Werner Johansson ja Mikko Saari ovat mukana järjestämässä Meklun katujuhlaa. Marraskuussa istutetut uudet lehmukset ehtivät saada lehtensä ennen juhlapäivää.

Ajankohtaista

Mechelininkadun remontti huipentuu katujuhlaan, johon Töölön seurakunta hankki pääesiintyjäksi Palefacen

Töölöläiset juhlivat lauantaina 11.5. alueensa pääkadun peruskorjauksen valmistumista – tietysti kadulla. Alueen asukkaat ja yhteisöt järjestävät juhlaohjelman vapaaehtoisvoimin.

Lauantaina 11.5. Mechelininkadun liikenne on jälleen poikki. Mutta silloin ei enää kaiveta ylös vanhoja viemäri- ja kaukolämpöputkia, ei kaadeta lehmuksia eikä vaihdeta raitiokiskoja uusiin. Päinvastoin, silloin töölöläiset juhlivat alueensa pääkadun remontin valmistumista.

Mechelininkatu on uusittu kokonaan parivuotisessa remontissa vuosina 2017–2018. Ajoradat on rakennettu uudestaan, ja kadun molempiin reunoihin on lisätty yksisuuntainen pyöräkaista. Uudet puut istutettiin kadun keskelle loppusyksystä. Iso muutos on se, että hulevedet eivät enää mene jätevesien joukkoon.

16 miljoonaa euroa maksanut remontti on puurouttanut liikennettä ja aiheuttanut suuria vaikeuksia jalankulkijoille. Välillä on räjäytetty peruskalliota, ja kerran pidemmän vesikatkon aikana asukkaat hakivat vettä jakeluautosta.

– Kun ratikka alkoi taas kulkea, tajusin, että remontti valmistuu kohta ja se on juhlan paikka, kertoo katujuhlaidean äiti, Mechelininkadun eli tuttavallisesti Meklun varrella asuva Heljä Misukka.

Koulun pihalla esiintyy Paleface

Ensimmäinen ideointikokous pidettiin Töölön seurakunnan nuorisotilassa Kerhiksellä. Sen jälkeen kasvava järjestelyporukka on kokoontunut Perho Liiketalousopistossa, joka on muutenkin aktiivisesti mukana katujuhlan järjestelyssä.

Esiintymislavoja tulee kaksi, toinen Perhon edustalle ja toinen, nuorten lava, Taivallahden peruskoulun pihalle. Seurakunnan nuorisotyönohjaaja Mikko Saari ja aktiiviset nuorisoparlamentin jäsenet Werner Johansson ja Iris Pajunen ovat hankkineet paikalle esiintyjät. Ykkösnimi on rap-artisti Paleface, joka on ennenkin tehnyt yhteistyötä seurakunnan kanssa muun muassa Pop-messun artistivieraana.

– Ystäviäni on tulossa katujuhlaan laulamaan ja soittamaan. Monet nuorten harrastusbändit etsivät tilaisuutta saada vetää keikkoja ja näyttää, mitä osaavat, kertoo Pajunen.

Yksi juhlan erikoisuus on se, että Taivallahden peruskoulu järjestää aamupäivällä samalla lavalla koulunsa kevätjuhlan.

Nuorten lavan esiintyjiä ovat jazzbändi Milo & Moses – Mooses Kuloniemi on käynyt Töölön seurakunnan riparin– sekä Aslak, Mabandi, Pine Forest ja Touko.

Werner Johansson puolestaan juontaa nuorten lavan seitsemäntuntisen festarin. Mikko Saari toimii DJ:nä roudaustauoilla, ja mukana on myös DJ Olenko.

Yksi juhlan erikoisuus on se, että Taivallahden peruskoulu järjestää aamupäivällä samalla lavalla koulunsa kevätjuhlan. Tähän järjestelyyn oli hankittava kaupungin opetusjaoston lupa.

Asiakkaat ovat palanneet

Alueen yrittäjille Mechelininkadun remontti oli koettelemus, kun katutyöt karkottivat asiakkaita. Nyt Heljä Misukka on kävellyt liikkeestä toiseen kutsumassa yrittäjiä mukaan katujuhlaan.

– Varsinkin etnisten ravintoloiden pitäjiä on vaikea muuten tavoittaakaan. Myös Perhon liiketalouden opiskelijat ovat kontaktoineet yrittäjiä.

– Hauskaa, että porukat ovat lähteneet ideoimaan ohjelmaa! How Violins tarjoaa mahdollisuuden kokeilla viulunsoittoa, Favela pystyttää olutteltan, puistossa voi kokeilla asahijoogaa, ravintolat myyvät street foodia, sambakulkue tanssii kadulla ja esimerkiksi kampaamoilla on juhlatarjouksia. Myös katukorista pelataan, Misukka kertoo.

Pormestari Jan Vapaavuori avaa juhlan Perhon lavalla kello 14. Musiikkiohjelmasta mainittakoon Ninni Poijärvi, naiskuoro Melodie ja Väiski 60's Boys, jonka soittajat ovat lapsuuden ja nuoruuden kavereita lähikulmilta. He soittavat rautalankaa ja twistiä.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Paleface kertoo, miksi menehtynyttä toimittaja-muusikko Perttu Häkkistä muistetaan graffiteilla – tältä muistograffitit näyttävät

Hyvä elämä

Häkkinen kuoli tapaturmaisesti Hakaniemessä, jossa kiveykseen kirjoitetun tekstin ympärille on muodostunut katualttari.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.