null Meksikolaiset piispat: "Siirtolaisten kärsimyksessä kuulemme Jumalan äänen"

Yli 80 prosenttia meksikolaisista on katolisia. Kuvassa on Guadalupen basilika pääkaupunki Mexico Cityssä.

Yli 80 prosenttia meksikolaisista on katolisia. Kuvassa on Guadalupen basilika pääkaupunki Mexico Cityssä.

Ajankohtaista

Meksikolaiset piispat: "Siirtolaisten kärsimyksessä kuulemme Jumalan äänen"

Meksikon katolisten piispojen mukaan siirtolaisille tulee taata mahdollisuus opiskeluun, työhön ja kunnolliseen palkkaan.

Meksikon katoliset piispat kehottavat kannanotossa pitämään huolta siirtolaisista. "Siirtolaisten kärsimyksessä kuulemme Jumalan äänen, joka itkun lailla kutsuu sydäntämme ja kehottaa meitä toiminaan", piispat toteavat. Piispojen kannanotosta kertoi The Catholic Register.

Piispat viittaavat ihmisiin, jotka ovat köyhyyden tai väkivallan takia joutuneet jättämään kotinsa ja "elämään varjoissa ja kärsimään eristyksestä, kaltoinkohtelusta, rasismista ja hyväksikäytöstä". "Kaikkien heidän itkunsa on meidän kaikkien itkumme kirkkona. Ja jos olemme inhimillisiä, sen pitäisi olla jokaisen itku", kannanotossa sanotaan.

Piispat kehottavat ihmisiä takaamaan kunnolliset elinolosuhteet siirtolaisille. Se tarkoittaa oikeutta opiskeluun, työhön ja kunnolliseen palkkaan. "Vaikka jotkut kylvävät pessimismiä ja epätoivoa, ylösnousseen Kristuksen valo rohkaisee meitä kristittyjä", piispat sanovat.

Yli 80 prosenttia meksikolaisista on katolisia. Evankeliset, protestanttiset ja helluntailaiset kristityt ovat huomattavia vähemmistöjä.

Kirkot ympäri maailmaa ovat ottaneet kantaa rasismia vastaan ja pakolaisten puolesta.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Uutisanalyysi: Kirkot eri puolilla maailmaa vastustavat rasismia ja auttavat pakolaisia

Ajankohtaista Hengellisyys

Kirkot ovat merkittävä vastavoima rasismille ja muukalaisvihalle. Ne myös tekevät konkreettista työtä pakolaisten auttamiseksi ja vastustavat palautuksia turvattomiin maihin.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.