null Meneekö katsomusneutraalius jo liian pitkälle? – EU kieltää mämmin

Ajankohtaista

Meneekö katsomusneutraalius jo liian pitkälle? – EU kieltää mämmin

Kielto liittyy mämmin selkeän uskonnolliseen luonteeseen. Katsomusten tasa-arvo edellyttää imelän kristillisen herkun poistamista kauppojen kylmäaltaista.

Mämmin myyntikielto astui voimaan 1.4.2019 koko EU:n alueella. Kiellon mukaan nyt kaupoissa olevat mämmit saa myydä loppuun, mutta uusia eriä ei enää voi ottaa myyntiin.

Euroopan unioni perustelee mämmikieltoa mämmin kristillisellä luonteella: tuo kauniin ruskea perinneruoka viittaa suoraan pääsiäiseen. Nerokkaan valmistustapansa ansiosta mämmistä voi toki nauttia jo paaston aikana, sillä sen makeuttamiseen ei tarvita sokeria, vaan mämmi makeutetaan imellyttämällä.

 – Uskonto on yksityisasia, ja mämmiä saa edelleenkin syödä suljetuissa yksityistilaisuuksissa, kunhan se on itse valmistettua, lohduttaa hankekoordinaattori Pascal Ceauntaux EU:n elintarvikevirastosta.

Mikäli brexit toteutuu, mämmikielto ei tulevaisuudessa koske Britanniaa, joten mämminsä voi jatkossa hakea myös Harrodsin tavaratalosta Lontoosta, jos sen kotona valmistaminen ei kiinnosta tai onnistu.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Oletko aina syönyt mämmisi väärin?

Hengellisyys

Mämmi ei olekaan pääsiäisruokaa. Alun perin sitä laitettiin leivän päälle.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.