null Meneekö katsomusneutraalius jo liian pitkälle? – EU kieltää mämmin

Ajankohtaista

Meneekö katsomusneutraalius jo liian pitkälle? – EU kieltää mämmin

Kielto liittyy mämmin selkeän uskonnolliseen luonteeseen. Katsomusten tasa-arvo edellyttää imelän kristillisen herkun poistamista kauppojen kylmäaltaista.

Mämmin myyntikielto astui voimaan 1.4.2019 koko EU:n alueella. Kiellon mukaan nyt kaupoissa olevat mämmit saa myydä loppuun, mutta uusia eriä ei enää voi ottaa myyntiin.

Euroopan unioni perustelee mämmikieltoa mämmin kristillisellä luonteella: tuo kauniin ruskea perinneruoka viittaa suoraan pääsiäiseen. Nerokkaan valmistustapansa ansiosta mämmistä voi toki nauttia jo paaston aikana, sillä sen makeuttamiseen ei tarvita sokeria, vaan mämmi makeutetaan imellyttämällä.

 – Uskonto on yksityisasia, ja mämmiä saa edelleenkin syödä suljetuissa yksityistilaisuuksissa, kunhan se on itse valmistettua, lohduttaa hankekoordinaattori Pascal Ceauntaux EU:n elintarvikevirastosta.

Mikäli brexit toteutuu, mämmikielto ei tulevaisuudessa koske Britanniaa, joten mämminsä voi jatkossa hakea myös Harrodsin tavaratalosta Lontoosta, jos sen kotona valmistaminen ei kiinnosta tai onnistu.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Oletko aina syönyt mämmisi väärin?

Hengellisyys

Mämmi ei olekaan pääsiäisruokaa. Alun perin sitä laitettiin leivän päälle.