null Mercyline Odhiambo tekee Ravintolapäiväksi kenialaista

Mercyline Odhiambo kokkaa ravintolapäivänä Tikkurilan seurakunnan vapaaehtoisten kanssa. Kuva: Saara Vuorjoki

Mercyline Odhiambo kokkaa ravintolapäivänä Tikkurilan seurakunnan vapaaehtoisten kanssa. Kuva: Saara Vuorjoki

Hyvä elämä

Mercyline Odhiambo tekee Ravintolapäiväksi kenialaista

Diakoniopiskelija Mercyline Odhiambo on maistanut lapsena krokotiilin lihaa. Ravintolapäivänä hän valmistaa Tikkurilan seurakunnan vapaaehtoisten kanssa kenialaista ruokaa suomalaisista raaka-aineista.

"Kenialainen ruoka on minulle tuttua lapsuudestani. Isossa perheessämme oli sisaruksia ja serkkuja. Meillä oli ruoanlaitto- ja tiskausvuorot.

Keniassa pidetään lihasta, ja siellä syödään myös villieläimiä. Olen maistanut virtahepoa ja krokotiiliä. Krokotiilin liha on pehmeämpää kuin kana. Suutuntuma on kanan ja kalan väliltä.

Lihan tai vihannesten kanssa syödään usein ugalia. Sitä tehdään maissijauhoista ja vedestä. Lisäksi syödään papuja. Olen kotoisin Itä-Keniasta, jossa on Victorianjärvi. Meillä syötiin paljon myös kalaa, tuoreena, savustettuna ja kuivattuna.

Kenialaisessa ruoassa on intialaisvaikutteita. Minulle tärkeitä ovat mausteet. Olen opiskellut kokiksi Variassa. Kun teen ruokaa, yhdistelen usein eri ruokaperinteitä.

Ykkössijalla elämässäni on kuitenkin Jumala, ja haluan auttaa ihmisiä tuntemaan hänet. Kahden vuoden päästä valmistun diakoniksi. Suoritan parhaillaan harjoittelua Tikkurilan seurakunnassa. Ravintolapäivän ruoan teen yhdessä vapaaehtoisten kanssa."

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.