null Mielipide: Auta muutamalla eurolla lapsia kouluun

Puheenvuorot

Mielipide: Auta muutamalla eurolla lapsia kouluun

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö avasi Yhteisvastuukeräyksen 3.2. Tänä vuonna keräyksen tuotolla on tarkoitus kohentaa lasten ja nuorten opiskelumahdollisuuksia sekä meillä Suomessa että muualla maailmassa. Suomessa on huomattava määrä perheitä, joilla ei ole varaa maksaa lapsen lukiokäyntiä eikä ostaa lukiokirjoja. On erittäin huolestuttavaa, että Suomessa kaikilla ei ole varaa opiskella.

Köyhissä maissa lapset joutuvat töihin, kun perheellä ei ole varaa maksaa opiskelua. Lapset tekevät työtä lähes orjuudessa, että olisi rahaa saada jotain syötävää illalla.

Koulutus on tärkeää. Se parantaa lapsen asemaa sekä Suomessa että muualla maailmassa. Siksi kannattaa lahjoittaa muutamia euroja Yhteisvastuukeräykseen.

Mika Lille
Helsinki

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Köyhyys voi estää lukio- tai ammattiopinnot – Yhteisvastuukeräys muistuttaa, ettei yhdenvertaisuus toteudu koulutuksessa

Ajankohtaista

Yhteisvastuukeräyksen idea ei ole vain kerätä rahaa hyvään tarkoitukseen. Se pyrkii vaikuttamaan yhteiskunnan rakenteisiin ja nostaa esille piilossa olevaa hätää.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.