null Mielipide: Eheytysliike vahingoitti psyykettäni

Puheenvuorot

Mielipide: Eheytysliike vahingoitti psyykettäni

Tulin 17-vuotiaana ulos kaapista helluntailaispapille. Hän ei hyväksynyt homouttani eikä enää tervehtinyt. Kaksikymppisenä kirjoitin luterilaiselle papille. Hänkin oli fundamentalisti ja johdatti minut eheyttämisteologian ja -psykologian pariin. Aloin kieltää omaa seksuaalisuuttani.

Uskoin Raamattuun, että homous on synti tai ainakin sairaus. Luulin eheytyväni heteroksi, jos oikein yritän ymmärtää menneisyyttäni ja traumojani, joista homous käsitykseni mukaan johtui. Siinä meni 15 vuotta.

Olen pahoillani siitä, että Päivi Räsäsen kaltaiset auktoriteetit sälyttävät herkkien nuorten sateenkaarikristittyjen päälle aivan liian suuria taakkoja kannettavaksi.

Ajattelutapani vei minut valtavaan ahdistukseen ja syyllisyyteen. Kuusi lääkeintoksikaatiota. Tämä eheytymiskaappi oli aivan liian raskas ja rikkoi psyykettäni. Onneksi minut kohtasi hyvä sielunhoitopappi, ja sain vähitellen oppia hyväksymään itseni. Nyt uskon, että Raamatun kirjoittajat yrittävät kertoa rakastavasta Jumalasta. Raamattuun on kuitenkin vilahtanut sen ajan käsityksiä, jotka eivät sellaisenaan ole nykyään noudatettavissa.

Olen pahoillani siitä, että Päivi Räsäsen kaltaiset auktoriteetit sälyttävät herkkien nuorten sateenkaarikristittyjen päälle aivan liian suuria taakkoja kannettavaksi. En soisi, että kukaan kohtaisi samaa kohtaloa kuin minä!

Anselmi

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.