null Mielipide: Haen messusta hengellistä ravintoa 

Puheenvuorot

Mielipide: Haen messusta hengellistä ravintoa 

Kaarina Johansson kirjoitti, että pienten lasten pitämät äänet häiritsevät häntä messussa (K&k 11.8.). Kiitän häntä, että hän on tuonut esille tarpeensa hiljentymisestä ja siitä, että hän kuulisi kunnolla. Voisiko seurakunta varmistaa, että äänentoisto on kunnossa, niin että heikkokuuloisemmatkin kuulevat? Entä voisivatko he istua eturivissä?

Johansson kannustaa lapsiperheitä menemään perhemessuun ja ihmettelee, miksi he tulevat niin kutsuttuun tavalliseen messuun. Olen pienen lapsen äiti ja haluan käydä messussa, koska sieltä saan hengellisen ravintoni. Hengellinen ravinto tulee monessa muodossa: musiikissa, rukouksissa, saarnassa, ehtoollisessa, hiljaisuudessa. Mutta ennen kaikkea Kristus kohtaa meidät muissa ihmisissä.

Kaikki tarvitsevat muiden ihmisten tukea, ja aivan erityisesti pienten lasten vanhemmat tarvitsevat muiden aikuisten tukea. Olen saanut paljon tukea niiltä, joilla on enemmän elämänkokemusta kuin minulla. Perhemessuissakin voisin käydä, mutta niissä hengellinen sisältö on suunnattu erityisesti lapsille. Lapsia on enemmän, ja melutaso nousee. Aikuisten välinen keskustelu on hankalampaa.

Minäkin toivoisin elämään enemmän hiljaisuutta. Uskon, että hiljaisuus ei kuitenkaan ole äänettömyyttä, vaan sydämen hiljaisuutta. Toivon, että voimme yhdessä etsiä messuissa yhteyttä Jumalaan ja toisiimme, kaikenlaisia ihmisiä – isoja ja pieniä – kunnioittaen.

Anna Pickering

Helsinki

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.