null Mielipide: Jätkäsaaren uusi kappeli ei ole esteetön

Mielipide: Jätkäsaaren uusi kappeli ei ole esteetön

Asun Jätkäsaaressa. Olin iloinen, kun tänne saatiin kappeli. Sairastan parantumatonta ALS-sairautta ja käytän pyörätuolia.

Lähdin katsomaan uutta kappelia. Pitkä komea luiska kyllä on, mutta miten siihen pääsee, kun autot on parkkeerattu luiskan alun eteen? Viimein sain apua ystävälliseltä kirkkoon menijältä. Mutta kun pääsin luiskan päähän oven luo, niin ovi aukeaisikin vasten kasvoja.

Jälleen keplotellen eteenpäin. Ovi kiiinni ja ajo siitä oven toiselle puolen. Sitten pitäisi mahtua kääntymään kapealla porrastasanteella. Lähes hengenvaarallinen temppu. Koko ajan saa pelätä, että putoaa alas portaita.

Onnistui se viimein, ovenkarmeja raapien. Tuli tunne, ettei sinne toiste kannata yrittääkään. Tämä tulisi mielestäni korjatuksi niin, että ovi käännettäisiin avautumaan toisin päin.

Soitin asiasta kappelin vahtimestarille. Hän sanoi, että se on rakennuttajasta kiinni, saadaanko sitä käännettyä. Se taas kestää ja kestää. Sairauteni ei anna minun kovin kauan odotella.

Tiedän, että alueella on monta pyörätuolia käyttävää kirkossa kävijää. Kirkkoon, jos minne, pitäisi mielestäni olla kaikilla mahdollisuus päästä.

Anu Karvonen

 

Edellisen johdosta: Anu Karvonen nostaa kirjoituksessaan esiin tärkeän asian. Hyvän toivon kappelin esteettömyys ei vielä toteudu niin kuin pitäisi. Olemme tästä pahoillamme. Aloitimme seurakunnan toiminnan uudessa kappelissamme helmikuussa, ja esteettömyyden parantaminen on meille tärkeä tavoite.

Kappelin rakennuttaja, Helsingin seurakuntayhtymä, on jo ryhtynyt korjaamaan tilannetta. Yhdessä esteettömyysasiantuntijoiden kanssa selvitetään, miten pääovesta pääsisi mahdollisimman sujuvasti sisälle kappeliin.

Selvitysten jälkeen kääritään hihat ja tehdään tarvittavat muutokset mahdollisimman nopealla aikataululla.

Kappeliin pääsee tällä hetkellä pääovea helpommin Länsisatamankatu 28:n ovelta. Tällöin kannattaa soittaa ennen tuloaan kappelin numeroon 09 2340 6125 ja sopia tulemisesta.

Luiskan tukkiva pysäköinti on myös todellinen ongelma. Kappelin edusta on Helsingin kaupungin aluetta, jolla on pysäköintikielto. Pyydämme kaupunkia tehostamaan pysäköinninvalvontaa ja myös asfaltoimaan kappelin edustan ripeästi.

Kiitos Anu Karvoselle tärkeästä kirjoituksesta. Toivottavasti vielä näemme Hyvän toivon kappelissa!

Hannu Varkki

kappalainen

Jätkäsaari ja Ruoholahti

Helsingin tuomiokirkkoseurakunta

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: