null Mielipide: Joko nyt on ikäihmisten vuoro?

Puheenvuorot

Mielipide: Joko nyt on ikäihmisten vuoro?

Olin vuosia siten Suomen Punaisen Ristin ystäväkurssilla, jossa tutustuin iranilaiseen naiseen. Hän oli tullut kurssille, koska halusi ryhtyä ystäväksi yksinäiselle vanhukselle.

Nainen kertoi, kuinka hän aikoinaan tullessaan Suomeen oli ihaillut puhdasta, rauhallista ja turvallista maatamme. ”Kuin satumaa”, hän kuvaili.

Ajatus maastamme oli kuitenkin muuttunut, kun hän oli tutustunut suomalaiseen vanhustenhoitoon. ”Silloin ajattelin, miten näin hieno maa voi olla niin julma”, iranilaisnainen muisteli. 

Parhaillaan tehdään isoja, jokaisen suomalaisen elämään vaikuttavia päätöksiä. Kun julkinen talous on tiukilla, nousee priorisointi erityisen tärkeään asemaan. 

Priorisointi ei synny tyhjästä, vaan sitä ohjaavat arvot. On yksilön ja yhteiskunnan tasolla vaikuttava luonnonlaki, että tärkeille asioille löytyy aina aikaa ja rahaa. Uusi hallitusohjelma ilmentää siis yhteiskuntamme arvojärjestystä. 

Erityisellä mielenkiinnolla odotan, joko nyt on ikäihmisten vuoro. Vai ovatko he jälleen niitä Betesdan lammikon unohdettuja – joku toinen menee aina edelle?


Piia Metsähonkala
Jyväskylä

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.