null Mielipide: Juha Hurme puhui epätarkasti

Puheenvuorot

Mielipide: Juha Hurme puhui epätarkasti

Juha Hurmeen haastattelussa (K&k 19.10.) oli pari korjausta vaativaa kohtaa. Hurme toteaa: ”Jeesus ei koskaan kutsunut itseään Jumalan pojaksi”. Jeesus tosiaan käytti itsestään useimmiten ilmaisua ”Ihmisen Poika”, mutta myös ilmaisua ”Jumalan Poika”. Esimerkiksi: "Kuinka te voitte väittää minun pilkkaavan Jumalaa, kun sanon olevani Jumalan Poika?” (Joh. 10: 36)

Hurme toteaa myös, ettei Jeesuksella ollut ”seksuaalisuudesta mitään rajoittavaa tai pahaa sanottavaa toisin kuin siitä syyllistävällä kirkolla”.

Kyllä Jeesuksella oli seksuaalisuuteen liittyvää rajoittavaa sanottavaa, jos kyseessä oli synti. Aviorikoksesta tavatulle naiselle Jeesus sanoi: ”En tuomitse minäkään. Mene, äläkä enää tee syntiä.” (Joh. 8: 11)

Vuorisaarnassa Jeesus jopa terävöittää ja syventää kymmenen käskyn kuudetta käskyä. Jeesuksen omin sanoin: Teille on opetettu tämä käsky: ”Älä tee aviorikosta. Mutta minä sanon teille: jokainen, joka katsoo naista niin, että alkaa himoita häntä, on sydämessään jo tehnyt aviorikoksen hänen kanssaan.” (Matt. 5: 27–28)

Turha tässä Hurmeen on väittää, että kirkko rajoittaa ja syyllistää seksuaalisuudesta, jos se esimerkiksi opettaa aviouskollisuutta. Syytöksen pitäisi kohdistua Vapahtajaamme. Uskallatko Juha Hurme sanoa Jeesusta syyllistäjäksi, kun hän antaa elämänohjeita meille?

Pertti Tiimonen

ei-uskaltaja

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.