null Mielipide: Jumalanpalveluksessa houkuttelee rauha, tekstejä ei tarvitse muuttaa

Muutos suhtautumiseen, ei sanoihin

Muutos suhtautumiseen, ei sanoihin

Puheenvuorot

Mielipide: Jumalanpalveluksessa houkuttelee rauha, tekstejä ei tarvitse muuttaa

Leea Halmetoja kirjoitti kirkon houkuttelevuudesta (K&k 24.3). Aloin pohtia kirkon tekstien sanavalintoja, joita kirjoituksessakin nostettiin esiin.

Itselleni jumalanpalveluksessa houkuttelevinta on se rauha, mikä kirkossa vallitsee. Lisäksi vuosisatojen perinnettä jatkavat raamatunsäkeet ja jumalanpalveluksen kaava tuovat turvaa alati muuttuvassa maailmassa.

Sen sijaan, että näitä muutettaisiin neutraaliin, ketään suututtamattomaan muotoon, voisimmekin muuttaa omaa käsitystämme ja tulkintaamme näistä asioista. Isä, poika ja Pyhä Henki ovat perus­asioita uskossamme. Itselleni Isä tarkoittaa tuossa Jumalaa, joka on minulle abstrakti asia ja näin ollen sukupuoleton.

Sanojen merkitys muuttuu ajan saatossa. Miksi siis muuttaa sanoja, kun voi muuttaa niiden merkityksen ja tulkinnan? Itse pyrkisin houkuttelemaan uusia jäseniä kirkkoon mielenkiintoisilla, inspiroivilla, toivoa tuovilla saarnoilla ja viestimällä, että kaikki ovat tervetulleita kirkkoon. Absoluuttista oikeaa tapaa uskoa kun ei ole. Tuomalla näitä asioita esiin markkinoinnissa uusia jäseniäkin voisi ilmaantua.

Suvi Kosunen

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.