null Mielipide: Jumalanpilkka ja Ville Rannan piirrokset

Puheenvuorot

Mielipide: Jumalanpilkka ja Ville Rannan piirrokset

Olen seurannut Kirkko ja kaupunki -lehdessä vuosikausia ilmestyneitä Ville Rannan piirroksia kasvavalla ärtymyksellä. Kun lehti muutoin on sisällykseltään asiallinen ja melko tavalla sellainen kuin kirkollisen lehden tulee olla, hyppäävät Rannan kirkkoa, Jumalaa, Jeesusta ja kaikkia pyhiä asioita törkeästi rienaavat piirrokset todella vaivaannuttavasti esille.

Miksi nämä piirrokset ovat jatkuvasti esillä K&k:ssa? Siksikö, että Rantaa arvostetaan kansainvälisesti? Haluavatko lehden linjaa paimentavat todistaa näin avarakatseisuutensa ja edistysmielisyytensä? Päätoimittajan vaihtuminenkaan ei vaikuttanut asiaan.

Meikäläisen kaltaisille 1940-luvulla syntyneille on rippikouluajasta jäänyt mieleen ehdoton kielto pilkata Jumalaa. Onko meidät syrjäytetty täysin K&k:n toimituspolitiikasta?

Ennen kaikkea haluan kysyä K&k:n päättäjiltä perustelut sille, mikä on pohjimmainen syy Rannan piirrosten julkaisemiseen. Haluan lukea selkeän yksiselitteisen vastauksen. Mieluummin sellaisen, jonka alle useampi arvostettu kirkonmies ja -nainen uskaltaa reilusti kirjoittaa nimensä.

Toistaiseksi kuulun vielä ev.lut. kirkkoon ja edelleen kannan kymmenykseni kirkolle, kuten tein yli 40-vuotisen työurani ajan.

Risto Simonen

Länsi-Pakila

 

Vastaus: Pilapiirros on osa keskustelua

Kiitos palautteesta. Julkaisemme Ville Rannan pilapiirroksia aivan samasta syystä kuin julkaisemme mielipidekirjoituksia ja kolumneja. Seurakunnat ovat määritelleet Kirkko ja kaupungin yhdeksi tehtäväksi kirkosta, uskonnosta ja yhteiskunnasta käytävään keskusteluun osallistumisen ja erilaisten mielipiteiden foorumina toimimisen.

Pilapiirros on yksi tapa osallistua tähän keskusteluun. Sen on tarkoituskin kärjistää ja provosoida ja sillä tavalla auttaa lukijaa selventämään omia ajatuksiaan.

Päätoimittaja vastaa Kirkko ja kaupungin julkaisupäätöksistä eikä voi eikä saa luovuttaa tätä päätösvaltaa toimituksen ulkopuolelle. Siksi tämän vastauksen alla on vain yksi nimi.

Jaakko Heinimäki

päätoimittaja

Kirkko ja kaupunki

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.