null Mielipide: Keskustelu Jussi Halla-ahon kanssa ei vielä tarkoita hyväksymistä

Puheenvuorot

Mielipide: Keskustelu Jussi Halla-ahon kanssa ei vielä tarkoita hyväksymistä

Pikkusieluinen ja mustavalkoinen ajattelu alkaa vallata kirkkoa. Ei ole enää kysymys liberaaleista tai konservatiiveista, ei uskosta tai epäuskosta, ei oikeasta tai väärästä, vaan tiukasta omien linjojen pitämisestä, jotka ovat se oikea tapa olla ja elää.

Jos piispa keskustelee julkisesti Jyväskylän Kirkkopäivillä toukokuussa kahden miehen kanssa, joista toinen on Jussi Halla-aho, toinen koomikkonäyttelijä, piispa on kriitikkojen mielestä näiden miesten ja kyseenalaisten ajatusten tukija. Jos minä keskustelen kenen tahansa rikollisen tai itselleni outoja asioita korostavan kanssa, ei se tarkoita, että hyväksyisin hänen tekemisensä ja mielipiteensä.

Mitä se uskomme rakkaus ja ihmisen hyväksyminen oikeasti tarkoittaa? Mitä on luottamus uskomme uudistavaan voimaan ja ihmisen mahdollisuuteen muuttua ja kasvaa?

Virheistä voi oppia, rikoksen voi sovittaa, joka aamu on armo uusi. Arvostella voin, eri mieltä voin olla, mutta ketään en halua enkä pysty ristiinnaulitsemaan.

Millainen on avara kirkko? Jotain muuta kuin tämä häly yhden kirkkopäiväkeskustelun tiimoilta. Ja eikö kannattaisi odottaa sitä, mitä he siellä keskustelevat. Jopa ihan rauhassa.

Risto Alaja

eläkeläispappi

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.