null Mielipide: Kiitos Paavalinkirkon adventtimessusta – siitä välittyi ilo kuninkaan saapumisesta

Puheenvuorot

Mielipide: Kiitos Paavalinkirkon adventtimessusta – siitä välittyi ilo kuninkaan saapumisesta

Minua puhutteli kohutussa messussa eniten samba-hoosianna. Tämä toi ripauksen sitä tunnelmaa, joka mahdollisesti vallitsi Jeesuksen ratsastaessa Jerusalemiin. Ihmiset katkoivat oksia, levittivät vaatteita tielle, kulkivat hänen edellään ja perässään huutaen ”hoosianna”.

Mikään ei anna kuvaa, että kyseessä olisi ollut ylevä ja harras ilo, sellainen, että vakavina todetaan: iloitkaamme. Enemmänkin riehakas ja pitelemätön ilo, kun ihmiset juhlivat kuninkaan saapumista ja huutavat sydämensä kyllyydestä. Tätä tunnelmaa tanssi kuvasi kauniisti.

Oli messu muutenkin hyvä, mutta tällä kertaa tanssi kertoi enemmän kuin tuhat sanaa. Ja ehkä paheksuvat reaktiotkin heijastelevat alkuperäistä tarinaa: käske heidän olla hiljaa, kehotettiin Jeesustakin. Iloitseva joukko ei ollut kaikkien mieleen. 

Joidenkin mielestä tanssijoilla oli liian vähän vaatetta kirkkoon. Laskelmieni mukaan alkuperäisessäkin hoosianna-tapauksessa joillakin oli tavallista vähemmän vaatetta päällä, kun osa vaatteista oli tärkeämmässä käytössä toivottamassa kuningasta tervetulleeksi.

Elise Iho

Helsinki


Messua vietettiin Helsingin Paavalinkirkossa 27.11.2022.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.