Mielipide: Kirjoita parisuhteestasi

Teen Itä-Suomen yliopistossa teologian osastolla väitöskirjatutkimusta, jonka tarkoituksena on tuoda esille tietoa samaa sukupuolta olevien kristillisen vakaumuksen omaavien parisuhteesta.

Tutkimus perustuu yksittäisten ihmisten tiedoille, ja siksi jokainen vastaus on tärkeä. Aiheesta kerätään valtakunnallista materiaalia.

Kirjoita vapaamuotoisesti omasta parisuhteestasi ja siihen liittyvistä kysymyksistä. Voit käsitellä esimerkiksi seuraavia teemoja: kristillinen usko ja kiinnostus samaa sukupuolta kohtaan, hengellisen yhteisön suhtautuminen parisuhteeseen, seksuaalisuus, avioliiton merkitys ja kirkollisen vihkimisen merkitys.

Voit kuulua johonkin kristilliseen kirkkokuntaan tai koet omaavasi kristillisen vakaumuksen ilman jäsenyyttä.

Toivottavasti voit kertoa ikäsi, sukupuolesi, oman hengellisen yhteisösi, mahdollisen herätysliiketaustasi ja aktiivisuutesi siinä. Kirjoitukset käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti ja ne tulevat vain tutkijan tietoon. Tutkimustulokset esitetään siten, että kenenkään henkilöllisyys ei paljastu.

Lähetä kirjoituksesi sähköpostiin sakarppi@uef.fi tai osoitteeseen Saila Karppinen, Käytännöllinen teologia, Teologian osasto, PL111, 80101 Joensuu.

Saila Karppinen