null Mielipide: Kirkonkellot ja jääkiekkokulta sopivat yhteen

Puheenvuorot

Mielipide: Kirkonkellot ja jääkiekkokulta sopivat yhteen

Robert Miettinen kyseenalaisti tällä palstalla kirkonkellojen soittamisen tarpeellisuuden Suomen jääkiekon maailmanmestaruuden kunniaksi. Mielestäni kirkonkellojen soittaminen oli oikein hyvä oivallus kirkolta.

Jääkiekon maailmanmestaruuden voittamisella on suuri merkitys monelle suomalaiselle. Se on todella suuri ilonaihe. Se tuntuu vähän niin kuin meidän kaikkien suomalaisten yhteiseltä mestaruudelta ja voitolta. Jääkiekon maailmanmestaruuksia ei voiteta ihan joka kevät.

Enemmistö meistä suomalaisista kuuluu onneksi yhä kirkkoon. Kirkolla on tapana olla mukana ja tukena ihmisten elämän käänteissä, niin ilossa kuin surussa.

Kirkolla ja jääkiekolla on mielestäni yhtäläisyyksiäkin. Molemmilla on tärkeä sija siinä, mitä on olla suomalainen. Ne ovat myös muokanneet sitä, millaista on olla suomalainen.

Luterilaisuus on jo vuosisatoja muokannut meidän suomalaista kulttuuriamme ja kansamme perusluonnetta. Jääkiekon maailmanmestaruuden voittaminen taas tuo kansastamme esiin erilaisia puolia. Tavallisesti niin keskimääräisen hillitty ja hallittu suomalainen iloitsee mestaruuden ansiosta avoimesti ja on sosiaalisempikin. Eikä urheilussa ja kilpailussa ole mitään pahaa, jos ei mennä liiallisuuksiin. Ne voivat lisätä motivaatiota liikkumiseen ja tuoda piristystä arkeen.

Päivi Turkki

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Mielipide: Viihteestä on tullut nykyajan uskontoa

Puheenvuorot

Leijonien maailmanmestaruus innostaa myös kirkkoa. Helsingin kirkkojen kellot soivat tänään kello 14.30, kun kultajoukkue palaa kotimaan kamaralle. Lisäksi kelloja soitetaan myös Vantaalla.