null Mielipide: Kontulan kirkon veistos on Ristin tie

Puheenvuorot

Mielipide: Kontulan kirkon veistos on Ristin tie

Artikkelissa "Ihmiset Ihmiset tarvitsevat enkeleitä, ja siksi pääkaupunkiseudun kirkot ovat niitä täynnä" (K&k 30.9.) mainittiin, että Kontulassa Mikaelinkirkon katon reunalla on Kari Juvan enkeliveistos. Veistoksen nimi on kuitenkin Ristin tie.

Kari Juva itse kertoi veistoksen esittävän miestä, joka turvautuu ristiin. Kun häneltä kysyttiin, voiko siinä nähdä enkelin, hän sanoi katsojan voivan tulkita asian omalla tavallaan.

Enkelitulkinta on vuosien varrella jäänyt ihmisten mieliin. Katselen usein veistosta Kontulantien bussipysäkiltä. Sieltä katsottuna se viestii kontulalaisille sanomaa rististä, joka on ainut toivomme.

Ristiin voi turvautua kuka tahansa, myös ”tällainen tavallinen kadun tallaaja”, kuten eräs mies kerran minulle sanoi. Mutta nimeämällä hahmon enkeliksi siirrämme ristin pois itseltämme. Muut kantavat sitä, esimerkiksi enkelit.

 

Sirkka Kuula

rovasti, Mellunkylän seurakunnan entinen työntekijä

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Ihmiset tarvitsevat enkeleitä, ja siksi pääkaupunkiseudun kirkot ovat niitä täynnä

Hengellisyys

Paavalinkirkossa voi sytyttää kynttilän suojelusenkelin eteen ja Korson kirkon muistolehtoon on tuotu yli sata enkelikoristetta. Ihminen etsii yhteyttä taivaaseen ja toivoo, ettei kaikki lopu kuolemaan. Toimittaja kävi tutustumassa pääkaupunkiseudun enkeleihin.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.