null Mielipide: Kuula kumarsi vegaaneille ja pyllisti ruuantuottajille

Puheenvuorot

Mielipide: Kuula kumarsi vegaaneille ja pyllisti ruuantuottajille

Pastori Kari Kuulan verkkokolumni maataloustuotannon eettisyydestä on aiheuttanut paljon kohua mediassa. Olen miettinyt sitä pitkään.

Ensinnäkin papin edustaman kirkon tulisi olla kaikkien kirkko. Eikös kirkko rakennettu ”keskelle kylää” ihan syystä? Kannanotto kumartaa vääjäämättä vegaaneille, jotta he tulisivat osaksi kirkkoa, ja samalla se pyllistää ruuantuottajien suuntaan.

Toiseksi, kannanotto on siitä ihmeellinen tai erittäin huonosti loppuun ajateltu, että se ampuu itseään nilkkaan. Raamatussa sanotaan lukuisissa kohdissa, että Jumala on asettanut ihmisen hallitsemaan kaikkia maan päällä liikkuvia eläimiä ja kasveja  (1 Moos. 1:28, 9:2–3, Ps. 8:7–9). Jumala antoi nämä myös ihmisen ravinnoksi.

Eikö kaikki, minkä Jumala antaa ja asettaa, ole hyvä? Meneekö kirkon uusien jäsenten mielistely Jumalan tahdon yli?

Suomen maanviljelijät ovat maailman kärkiluokkaa eläinten hyvinvoinnin ja puhtaiden raaka-aineiden tuottamisessa. Milloin kirkko on käynyt viimeksi oikeassa navetassa tai pellolla?

Eikö pappien tulisi laskeutua alas kultaisesta saarnastuolistaan ja tulla vaikka ensi kesänä pellolle siunaamaan viljasato tai auttamaan väsynyttä viljelijää navettaan? Eikö tämä olisi enemmän Herramme mieleistä lähimmäisenrakkautta kuin tuo kivien heittely?

Marja Tuominen
VTM, MMK
Helsinki

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.