null Mielipide: Laskun maksaminen sähköisesti on hankalaa Espoon seurakunnissa

Puheenvuorot

Mielipide: Laskun maksaminen sähköisesti on hankalaa Espoon seurakunnissa

Olin Espoon seurakuntien järjestämällä juhannusleirillä, joka oli mukava kokemus. Elokuussa tuli lopulta tietoa osallistumismaksusta. Tekstiviestinä tuli tieto, että lasku löytyy seurakuntien laskutuspalvelusta, ja viestissä oli asioinnin verkko-osoite.

Kirjautuminen palveluun alkaa Suomi.fi-käyttäjätunnuksella tunnistautumisella, ja tämän jälkeen pääsee katsomaan Laskut-osiosta laskun aiheen. Tässä kohdassa ei ole tietoja maksun saajasta tai viitettä.

Sivulla on Maksa-nappula, joka vie uuteen tunnistautumiseen. Tällä kertaa tarvitaan Espoon seurakuntien oma käyttäjätunnus, joka pitää ensin luoda, jos sellaista ei ole. Lopulta aukeaa maksuoperaattorin sivu, josta pääsee varsinaiseen maksutoimenpiteeseen.

Ihmettelen, miksi laskujen maksaminen on tehty näin vaikeaksi ja monivaiheiseksi. Eikö ensimmäisessä viestissä voi olla suoraan laskun maksutietoja? Olenhan jo antanut sähköpostiosoitteeni ilmoittautuessani leirille.

Mietin myös niitä käyttäjiä, joiden yritteliäisyys loppuu kesken prosessin, ja lasku jää hoitamatta. Ehdotan, että maksusysteemiä yksinkertaistetaan.

Esa Lötjönen

Espoon seurakuntayhtymä kehittää sähköistä asiointia

Esa Lötjönen nosti esiin, että Espoon seurakuntayhtymän laskun maksaminen sähköisessä asiointipalvelussamme vaatii käyttäjätunnuksen.

Saman käyttäjätunnuksen avulla henkilö voi myös ilmoittautua tilaisuuksiin, tarkastella omia laskujaan ja tapahtumiaan sekä tarvittaessa muuttaa yhteystietojaan.

Tiedostamme, että käyttäjätunnuksen luominen ja käyttäminen monimutkaistaa laskun maksamista jossakin määrin. Kehitämme jatkuvasti sähköisen asioinnin palveluita ja myös laskujen maksamisen viemistä entistä helpompaan muotoon.

Harri Hakulinen

Espoon seurakuntayhtymän talousjohtaja

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.