null Mielipide: Lehtisaari-päätöksenteko on ollut sekavaa

Puheenvuorot

Mielipide: Lehtisaari-päätöksenteko on ollut sekavaa

Helsingin seurakuntayhtymän toiminnasta Lehtisaaren maanvuokrien korotuksen yhteydessä on keskusteltu Kirkko ja kaupungin mielipidesivulla sekä verkossa (www.kirkkojakaupunki.fi). Vuokrankorotukset eivät ole ikinä mukavia, ja seurakuntayhtymän olisi pitänyt menneiden vuosikymmenten mittaan huolehtia tasaisesti, että vuokrat pysyisivät jotakuinkin samalla tasolla kaupungin perimien vuokrien kanssa.

Kirkkovaltuuston jäsenenä ymmärrän pitkälti päätösprosessin avoimuutta ja linjakkuutta kohtaan esitettyä kritiikkiä. Helsingin kaupunginvaltuuston jäsenenä olen tottunut selkeämpään päätöksentekoon kuin mitä olen muissakin asioissa nähnyt yhtymässä.

Esimerkiksi Helsingin yhteisen kirkkovaltuuston kokouksesta joulukuussa 2018 minulle jäi sekava kuva Lehtisaari-asian käsittelystä salissa. Jätinkin pöytäkirjaan eriävän mielipiteen, koska en lopulta tiennyt salissa tehtyjen muutosesitysten jälkeen, mitä oltiin päättämässä.

Asia olisi ollut parempi palauttaa silloin uuteen valmisteluun ja tuoda vaalien jälkeen uuden kirkkovaltuuston päätettäväksi. Seurakuntayhtymän koko päätöksentekoa on kehitettävä selkeämmäksi ja avoimemmaksi nyt alkaneella vaalikaudella.

Ville Jalovaara

yhteisen kirkkovaltuuston jäsen

kaupunginvaltuutettu

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.