null Mielipide: Liput salkoihin kirkkojen pihoilla myös uusina liputuspäivinä

Puheenvuorot

Mielipide: Liput salkoihin kirkkojen pihoilla myös uusina liputuspäivinä

Sisäministeriö on kuluvana vuonna suosittanut yleistä liputusta esimerkiksi Helene Schjerfbeckin päivänä (10.7.), Tove Janssonin päivänä (9.8.), Suomen luonnon päivänä (elokuun viimeinen lauantai) ja Miina Sillanpään päivänä (1.10.). Ainakaan Pitäjänmäen kirkolla Suomen lippu ei ole liehunut noina päivinä, vaan vain virallisina liputuspäivinä.

Seurakunnan kiinteistöjen hoito lienee keskitettyä Helsingin seurakuntayhtymän alueella, joten yksittäistä seurakuntaa ei käy syyttäminen asiasta. Toisaalta kiinteistönhuoltoyritykset laskuttavat aina kaikesta ylimääräisestä, jota ei ole kirjattu sopimuksiin. Ilmeisesti siis suositeltujen liputuspäivien liputuksesta ei ole erikseen sovittu seurakuntayhtymän tasolla.

Näkisin mieluusti, että evankelis-luterilainen kirkko voisi liputtamalla näyttää esimerkkiä ja kannustaa kansalaisia liputtamaan myös näinä uudempina liputuspäivinä – ja tokihan se olisi kohteliastakin. Pitäjänmäkeläisenä vanhanajan talonmiehenä olen itse pyrkinyt näyttämään tätä esimerkkiä jo pidemmän aikaa.

Jussi-Petteri Lappi

postinjakaja, talonmies, seurakuntaneuvoston jäsen

Helsinki

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Siniristilipun vetäminen tankoon itsenäisyyspäivänä on tänä päivänä itsestäänselvyys – Suomen lipun väritys oli kuitenkin aikoinaan iso kiistan aihe

Hyvä elämä

Suomen kansallissymboliksi ajettiin itsenäistymisvaiheessa myös punakeltaista lippua.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.