null Mielipide: Mobiilikolehtia kehitetään parhaillaan kirkon työryhmässä

Puheenvuorot

Mielipide: Mobiilikolehtia kehitetään parhaillaan kirkon työryhmässä

Jukka Tuominen kaipasi mahdollisuutta osallistua kolehtiin korttimaksulla (K&k 5.11.). Kiitämme palautteesta! Testasimme tosiaan kolehdin keruuta korttimaksupäätteillä jo vuonna 2017, mutta päätimme silloin lopettaa korttimaksut mainitsemistanne syistä ja jäimme odottamaan kehitysloikassa olleiden sähköisten maksutapojen vakiintumista.

Kolehdin keräämisestä säädetään rahankeräyslaissa. Evankelis-luterilaisilla seurakunnilla on mahdollisuus kerätä kolehti ilman erillistä lupamenettelyä julkisen uskonnonharjoituksen yhteydessä niiltä, jotka osallistuvat paikan päällä tilaisuuteen.

Muutamissa seurakunnissa ympäri maata on kokeiltu erilaisia sähköisiä keräystapoja, mutta vielä ei ole valmista ratkaisua, jossa olisi otettu huomioon kaikki lain ja erilaisten seurakuntatalouksien vaatimukset. Ratkaisun pitäisi olla mahdollisimman monelle sopiva  – eikä se saisi maksaa liikaa.

Kirkkohallitus totesi keväällä esiselvityksessään, että tarvitaan kirkon yhteinen kolehtien keruujärjestelmä. Helsingin seurakuntayhtymä on mukana syksyllä aloittaneessa työryhmässä, jonka tehtävänä on valmistella kirkon yhteinen mobiilikolehtiratkaisu. Työryhmä ratkaisee toteutuksen teknisen pohjan tarvittavine hankintoineen. Työryhmän toimikausi päättyy 31.1.2021.


Margareta Back,
talouspäällikkö


Heli Harkko, maksuliikenneasiantuntija,
Helsingin seurakuntayhtymä

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Mobiilikolehti yleistyy vauhdilla myös pääkaupunkiseudun seurakunnissa

Ajankohtaista

Käteisen käyttö on vähentynyt nopeasti, joten lahjoitus puhelinsovelluksen kautta on monille luontevin tapa lahjoittaa.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.