null Mobiilikolehti yleistyy vauhdilla myös pääkaupunkiseudun seurakunnissa

Käteisen käyttö on vähentynyt, mutta moni on tottunut siirtämään rahaa puhelinsovelluksen avulla.

Käteisen käyttö on vähentynyt, mutta moni on tottunut siirtämään rahaa puhelinsovelluksen avulla.

Ajankohtaista

Mobiilikolehti yleistyy vauhdilla myös pääkaupunkiseudun seurakunnissa

Käteisen käyttö on vähentynyt nopeasti, joten lahjoitus puhelinsovelluksen kautta on monille luontevin tapa lahjoittaa.

Kolehtiin lahjoittaminen MobilePay-maksusovelluksen kautta yleistyy nopeasti myös pääkaupunkiseudun seurakunnissa. Vaihtoehtoisille lahjoitustavoille on tarvetta, sillä yhä harvemmalla on mukanaan käteistä rahaa.

Kauniaisten suomenkielinen seurakunta otti MobilePay-kolehdin käyttöön muutama viikko sitten. Kauniaisten suomen- ja ruotsinkielisen seurakunnan yhteinen kirkkoneuvosto teki päätöksen asiasta maaliskuussa.

– Se on toiminut ihan odotetusti. MobilePay-maksamisvaihtoehtoa kokeiltiin ensin myyjäisissä ja sitten messussa, Kauniaisten seurakuntayhtymän talouspäällikkö Eeva-Mari Salmi kertoo.

Messuun tai jumalanpalvelukseen osallistujat eivät tee MobilePay-lahjoitusta suoraan kolehtikohteena olevalle järjestölle, vaan seurakunnalle, jonka tilaisuus on kyseessä ja jolla on oma MobilePay-numero. Seurakunta tilittää rahat lyhentämättömänä varsinaiselle kolehtikohteelle.

Helsingissä kolehtiin voi lahjoittaa puhelimella jo ainakin Kannelmäen, Kallion, Mikaelin, Roihuvuoren, Pakilan, Pitäjänmäen ja Vuosaaren seurakunnissa sekä 17. toukokuuta alkaen Matteus församlingissa. Seuraavina vuorossa ovat Haaga, Munkkiniemi, Johannes församling ja Herttoniemen seurakunta. Kesällä mobiilikolehti otetaan käyttöön Töölössä, Helsingin tuomiokirkkoseurakunnassa, Malmilla, Petrus församlingissa, Lauttasaaressa, Oulunkylässä ja Paavalissa.

Vantaalla kaikilla seurakunnilla on ollut MobilePay-numerot vuodesta 2020. Ensimmäisenä puhelinkolehdin keräyksen aloitti Hämeenkylän seurakunta vuonna 2019. 

Espoon seurakunnissa kolehdin kerääminen MobilePayn välityksellä ei ole vielä käytössä. Ympäri pääkaupunkiseutua yksittäisillä seurakunnilla saattaa olla myös Yhteisvastuu-tilejä MobilePayssa.

MobilePay-lahjoittamiseen liittyy toistaiseksi yksi seikka, joka seurakuntien pitää ottaa huomioon: seurakunnat saavat kerätä kolehtia vain paikan päällä olevilta.

Jos tilaisuus striimataan, MobilePay-numeroa ei saa mainita lähetyksessä eikä ruudun ääressä olevilta voi pyytää lahjoituksia seurakunnalle. Sen sijaan heiltä voi pyytää lahjoituksia suoraan sellaisille toimijoille, joilla on oma rahankeräyslupa ja joiden rahankeräysluvan numero on näkyvissä striimissä.

MobilePay on maksuton matkapuhelimeen ladattava sovellus, joka toimii kaikkien pankkien asiakkaille.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.