Mielipide: Muslimivähemmistö ei halua kirkkosalejamme

Mielipide: Muslimivähemmistö ei halua kirkkosalejamme

Pirkko Karasti haluaa pitää ihmiset evankelis-luterilaisessa kirkossa pelottelemalla. Jos kirkosta eroaminen jatkuu, ”olemme kohta muslimeja tai muslimit ... muuttavat kirkkosalit moskeijoiksi”, hän kirjoittaa.

Tuon voisi nähdä vihapuheeksi. Suomessa tällä hetkellä asuvista ihmisista hiukan yli prosentti, siis yksi sadasta, on muslimeja. Kirkon jäseniä on hiukan alle 70 prosenttia, siis seitsemän kymmenestä. Onko Karastilla varma tieto siitä, että vähäinen muslimivähemmistö haluaisi vallata enemmistön kirkkosalit? Ellei ole, hän antaa väärän todistuksen lähimmäisistään.

Ymmärtääkseni käytännössä kukaan ei eroa kirkosta kääntyäkseen muslimiksi. Miten ihmeessä meistä sitten tulisi muslimeja sen nojalla, että jotkut ihmiset eroavat kirkosta? Uskooko kirjoittaja, että hänestä itsestään tulisi muslimi?

Kirjoituksen julkaiseminen osoittaa mielestäni huonoa harkintaa lehden osalta. Islamofobia ei ymmärtääkseni ole kirkon kanta vaan kirkko pyrkii päinvastoin lisäämään uskontojen välistä ymmärrystä.


Risto Pitkänen
Helsinki

Jaa tämä artikkeli:

Kommentoi