null Mielipide: ”Onnenpillereitä” määrätään jo lemmikeillekin

Puheenvuorot

Mielipide: ”Onnenpillereitä” määrätään jo lemmikeillekin

Linda-Maria Raninen kirjoitti verkkokolumnissaan ”ateismipilleristä” (kirkkojakaupunki.fi 9.8.) ­Kiitos, Linda-Maria, kolumnistasi! Pohdiskelit, voivatko mielialalääkkeet samentaa tunne-elämää ja laimentaa uskonelämää. Etsimättä tulee mieleen soma-­huume Aldous Huxleyn romaanissa Uljas uusi ­maailma.

Vaikka nykyisen epäilemättä liiallisuuksiin menneen medikalisaation takana tuskin on tietoista pahaa tarkoitusta paitsi ihmisten kärsimyksellä rahastaminen (ja eläinten, sillä lemmikeillekin määrätään jo mielialalääkkeitä), tulokset voivat olla arvaamattomia.

Mikä on sitten se parempi vaihtoehto? Otan esimerkin eläinmaailmasta: jos oireilevalle kissalle syötetään onnenpillereitä sen sijaan, että päästettäisiin se ulkoilemaan, niin syy on silloin elämätön elämä. Elämä, jonka joku on estänyt. Ihmisen kohdalla asia on usein monimutkaisempi eikä vastausta välttämättä löydy.

Elisa Kissa-Öberg

Hämeenlinna

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Linda-Maria: Epäilen, että mielialalääkkeeni toimii kuin ateismipilleri

Puheenvuorot

Lääke pakko-oireiseen häiriöön tekee elämästäni tasaisempaa. Samalla yhteyteni Jumalaan tuntuu heikentyneen.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.