null Mielipide: Pelastetaan Espoo umpeen muuraamiselta

Mielipide: Pelastetaan Espoo umpeen muuraamiselta

Espoon arvokkain valttikortti asuinpaikkana on ollut, että täällä riittää tilaa olla, elää ja hengittää. Koti Espoossa on merkinnyt samalla asumisen väljyyttä. Sen enempää rivitalon kuin kerrostalonkaan ikkunoista ei täällä ole tarvinnut tuijotella naapuritalon seinää vaan vehreitä pihoja ja viheralueita.

Nyt kaupunkia pitäisi kuitenkin tiivistää. Se tarkoittaa, että vanhojen omakotitalojen tilalle pyritään rakentamaan kerrostaloja perinteikkäillä pientaloalueilla ainakin Olarissa, Viherlaaksossa ja Suvelassa. Kerrostalojen tilalle taas havitellaan entistä korkeampia kerrostaloja.

”Puutarhakaupunginosa” Tapiolan vehreys on jo aikaa sitten jäänyt menneisyyteen. Edes kaupunkimme keuhkoina toimiva Keskuspuisto ei ole turvassa rakentamiselta, vaan sen reunamia on alettu nakertaa asutuskäyttöön.

Urbaaniin ympäristöön kaipaavalle lienee luontevinta asua keskellä Helsinkiä, ei täyteen tiivistetyssä Espoossa.

Espoon viehätysvoima nojaa tiiviin, taukoamattoman rakentamisen sijaan pikkupaikkakunnan kaltaisiin, omaleimaisiin kaupunginosiin ihmis- ja luonnonläheisine asuinalueineen.

Miksi turhaan tuhota Espoon ainutlaatuinen luonne kaupunkina? Pelastetaan Espoo ja pannaan piste tuhoisalle tiivistämisvimmalle!

Maiju Wuokko

Espoo

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi