null Mielipide: Perheneuvonta palvelee myös sateenkaariväkeä

Puheenvuorot

Mielipide: Perheneuvonta palvelee myös sateenkaariväkeä

Sosiaalisessa mediassa ja tiedotusvälineissä ryöpsähtänyt keskustelu kirkon perheneuvojien suhtautumisesta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin on joissakin herättänyt epäluuloja perheneuvontaa kohtaan. On kyselty, onko sateenkaariperheillä samat oikeudet saada apua kriiseissään.

Me Helsingin seurakuntien perheneuvojat haluamme muistuttaa, että vuosikymmenten ajan Helsingin perheneuvonnassa on palveltu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia ihmisiä. Edelleenkin kaikki työntekijämme toivottavat sateenkaariparit ja -perheet tervetulleiksi.

Julkisessa keskustelussa vellovat teologiset kiistat ja polarisoitumiset saattavat hämärtää tosiasiaa, että perheneuvonnan asiakkaina on kaikenlaisia ihmisiä ja monenlaisia pareja ja perheitä. Avun saamisen perusteena on ihmisen hätä ja tarve, ei seksuaalinen suuntautuminen eikä sukupuoli-identiteetti. Merkitystä ei myöskään ole sillä, onko liberaali tai konservatiivi, uskovainen tai uskonnoton, suomalainen tai maahanmuuttaja. Resurssien mukaan kaikkia yhteydenottajia pyritään auttamaan.

Perheneuvojien terapeuttisessa työssä lähtökohtana on asiakkaan persoonan ja kysymysten kunnioitus. Perheneuvoja ei voi tietää asiakkaan puolesta, vaan hän voi olla apuna ja tukena, kun ihminen tai pari työskentelee kohti sitä, mikä hänelle tai heille on mahdollista, riittävän hyvää, totta ja oikeaa.

Martti Ajo
johtava perheneuvoja
sekä Helsingin seurakuntien perheneuvojat

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

"Lämpimämpi kuin kunnat, luotettavampi kuin firmat" – Kirkon perheneuvonnan asema sote-uudistuksessa on edelleen auki

Ajankohtaista

Suomessa kirkko tuottaa eniten parisuhdeneuvonnan palveluja. Monet kunnat ostavat palveluita kirkolta.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.