null Mielipide: Pyhimykset kiinnostaisivat luterilaistakin – niiden kautta voisi etsiä kaunista ja hyvää

Kirkko ja kaupunki on ainoa printtilehti, jota tulee luettua. Verkkoversioon en ole edes tutustunut, koska ruutua on päivissä liikaakin. Lehdestä huomasin vinkin verkkotestistä: Raamatun pahikset testissä.

Ehdotankin, että eri pyhimyksistä kerrottaisiin enemmän, vaikka ovatkin enemmän katolisen kirkon juttuja. Tosin suojelusta ja uskoa tuskin meillä kenelläkään on liikaa, olipa uskontokunta mikä hyvänsä tai vaikka se puuttuisi kokonaan.

Valitettavasti löydämme itsestämme demonit useammin kuin hyvät ja kauniit asiat. Tai läheisemme tunnistavat ne. Tältä pohjalta voisi olla testi: Ketä pyhimystä muistutan (tai eniten kaipaan).

Testi voisi kannustaa meitä tutkimaan kauniita puoliamme, keskittymään niihin ja korostamaan niitä. Me kaikki tarvitsemme enemmän rakkautta ja iloa kantamaan yli hankalien hetkien ja ylistämään sitä hyvää, mitä meillä on – itsessämme ja ympärillämme.

Tiina Kurjanen

Helsinki

Toimitus suosittelee: Kirkko ja kaupungin verkkosivuilta löytyy monenlaisia leikkimielisiä ja vähän vakavampiakin testejä. Tee vaikka testi: Kuka on sinun suojelupyhimyksesi?