null Mielipide: Pyhimykset kiinnostaisivat luterilaistakin – niiden kautta voisi etsiä kaunista ja hyvää

Puheenvuorot

Mielipide: Pyhimykset kiinnostaisivat luterilaistakin – niiden kautta voisi etsiä kaunista ja hyvää

Kirkko ja kaupunki on ainoa printtilehti, jota tulee luettua. Verkkoversioon en ole edes tutustunut, koska ruutua on päivissä liikaakin. Lehdestä huomasin vinkin verkkotestistä: Raamatun pahikset testissä.

Ehdotankin, että eri pyhimyksistä kerrottaisiin enemmän, vaikka ovatkin enemmän katolisen kirkon juttuja. Tosin suojelusta ja uskoa tuskin meillä kenelläkään on liikaa, olipa uskontokunta mikä hyvänsä tai vaikka se puuttuisi kokonaan.

Valitettavasti löydämme itsestämme demonit useammin kuin hyvät ja kauniit asiat. Tai läheisemme tunnistavat ne. Tältä pohjalta voisi olla testi: Ketä pyhimystä muistutan (tai eniten kaipaan).

Testi voisi kannustaa meitä tutkimaan kauniita puoliamme, keskittymään niihin ja korostamaan niitä. Me kaikki tarvitsemme enemmän rakkautta ja iloa kantamaan yli hankalien hetkien ja ylistämään sitä hyvää, mitä meillä on – itsessämme ja ympärillämme.

Tiina Kurjanen

Helsinki

Toimitus suosittelee: Kirkko ja kaupungin verkkosivuilta löytyy monenlaisia leikkimielisiä ja vähän vakavampiakin testejä. Tee vaikka testi: Kuka on sinun suojelupyhimyksesi? 

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Testaa, kuka Raamatun pahis olet!

Hyvä elämä

Raamatusta löytyy paitsi ikiaikaista viisautta myös vääriä tekoja, turmelusta ja karmeita tyyppejä. Testaa, oletko kavala Delila, murhanhimoinen Herodias vai kenties viekasteleva paratiisin käärme.Testaa itsesi: Kuka on sinun gurusi?

Hengellisyys

Tee testi: Kuinka pappi olet?

Hengellisyys


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.