null Mielipide: Säästöt eivät vakuuta

Puheenvuorot

Mielipide: Säästöt eivät vakuuta

Seurakuntaneuvoston puheenjohtaja Ilkka Harju perusteli säästöillä sitä, että Herttoniemenrannan kappelista on päätetty luopua (K&k 5.10.). Kappelin luopumisesta saatava säästö on minusta ylimitoitettu. Paljonko seurakunta oikeasti säästää seurakuntatilan vuokrassa? Sakraalitila on seurakunnalle ilmainen.

Jos lopettamisen syy on vähäinen osallistujamäärä, herää kysymys, montako paikkaa sen pohjalta pitäisi seurakunnassa lopettaa. Totuus kuitenkin on, että kappelin tilaisuudet ovat suosittuja.

Seurakunnan työntekijän pitää vastata viestinnästä ja tilaisuuksien koordinoinnista myös uudessa tilanteessa, jolloin työmäärä lisääntyy. Työnteko sitoo aina työntekijöitä. Ei sitä muuten voi tehdä.

Jos työntekijöiden määrä on vähentynyt, miksi Kulosaaressa (asukkaita 3 800) on oma aluepappi, mutta ei Herttoniemenrannassa, jossa asukkaita on 10 000?

Herttoniemen kirkossa suurin osa toiminnasta on työntekijävetoista. Herttoniemenrannan aktiivinen vapaaehtoistoiminta tuntunee heistä vieraalta. Seurakunnan työntekijät ovat kulosaarelaisia, vanhaherttoniemeläisiä ja myllypurolaisia varten. Herttoniemenrantalaiset ovat ulkopuolisia.

Aika hankalaa meidän on mennä Myllypuroon, varsinkin autottomien. Kulosaaressa taas arvostetaan kulosaarelaisia.

Kiitos kuitenkin siitä, että saimme käyttää tilaa 16 vuotta.

Outi Dammert

Herttoniemenrannan asukas

Jaa tämä artikkeli: