null Mielipide: Sansa ei salli syrjintää

Puheenvuorot

Mielipide: Sansa ei salli syrjintää

Medialähetys Sanansaattajat (Sansa) toimii seurakuntayhtymälle antamassamme vastauksessa mainittujen henkilöstöpoliittisen ohjelman ja tasa-arvo- sekä yhdenvertaisuussuunnitelman mukaisesti. Emme salli kehenkään kohdistuvaa syrjintää tai häirintää. Naispappeja Sansassa on ollut 1997 alkaen.

On hienoa, että Raamattu kannesta kanteen -ohjelma kiinnostaa. Kyseistä Room. 1:19–32 käsittelevää ohjelmaa ei radioitu 21.10.2019. Opetus on yksi noin 1400 jaksosta internetissä. Kyse on Roomalaiskirjeen sisällön mukaisesta Raamatun selityksestä, ei mielipiteestä.

Tänään sanoittaisimme opetuksen joiltain osin toisin kuin lähes 20 vuotta sitten. Silloin yhteiskunnankin lainsäädäntö oli toisenlainen kuin nyt.

Kirkko ei kuitenkaan vihi avioliittoon tai siunaa samaa sukupuolta olevia pareja. Kirkon päätösten ja opetuksen mukaan avioliitto on miehen ja naisen välinen.

Lähetysjärjestön ja kirkon välisessä perussopimuksessa todetaan, että kirkon lähetystyö perustuu Raamattuun ja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon tunnustukseen. Sopimuksen mukaisesti Sansa noudattaa toiminnassaan kirkon päätöksiä sekä toteuttaa kirkon hyväksymää lähetyksen peruslinjausta ja sen toimintaperiaatteita.

Raamattu opettaa kunnioittamaan jokaista ihmistä Jumalan luomana ja Kristuksen lunastamana. Tämä on hänen ihmisarvonsa perusta, joka luo pohjan tasa-arvoiselle ja yhdenvertaiselle kohtelulle.

Raamattu myös puhuu Jumalan tahdosta ja sen noudattamisesta sekä ihmisen syntisyydestä ja siitä, miten hän voi vapautua synnistä Kristuksen sovitustyön tähden.

Tärkein tehtävämme on kertoa tätä ilosanomaa median välityksellä ihmisille, jotka eivät sitä ole vielä kuulleet.

Juha Auvinen
toiminnanjohtaja, rovasti
Medialähetys Sanansaattajat

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.