Mielipide: Tärkeät äänet kuuluviin Äänenmurros-keskusteluissa Redin Sillalla

Uutena seurakuntalaisena olen hyvin ilahtunut siitä, kuinka monipuolista ja tärkeää toimintaa kirkko pyrkii järjestämään. Erityismainintana haluan nostaa esille Kallion ja Paavalin seurakuntien sekä Jouluradion Silta-tilan ja sen kehittyvän toiminnan kauppakeskus Redissä. On hienoa, että kirkko jalkautuu sinne, missä ihmiset ovat.

Haluan myös nostaa esille Sillalla joka toinen tiistai järjestettävän Äänenmurros-paneelikeskustelun, joka tuo vierailevien panelistien kautta tärkeitä aiheita sekä tuoreita tuulia kirkon jämäköihin rakenteisiin. Esimerkiksi 19.3. ensimmäisen paneelikeskustelun aiheena oli tasa-arvo kirkossa ja kirkon rajapinnalla. Tulevina teemoina ovat niin ikään tärkeät aiheet; sateenkaaren alla (16.4.), lasikatot (7.5.) ja usko (21.5.). Keskusteluja voi seurata myös Kallion seurakunnan YouTube-kanavalta.

Toivon suuresti, että Äänenmurros-paneelien keskustelujen lomassa heitetyt muutoksen siemenet lähtisivät kasvamaan seurakunnissa, jotta saavutettavampi, turvallisempi ja tasa-arvoisempi kirkko olisi joskus todellinen.

Enni Tukiainen