null ”Avoin, esteetön, paperiton ja syrjinnästä vapaa vyöhyke” – Redissä vietetään lauantaina seurakuntien Silta-tilan avajaisia

Sillanrakentajat eli projektiteologi Elina Pöysti ja projektipäällikkö Mari Mattsson toivottavat väen tervetulleeksi Siltaan.

Sillanrakentajat eli projektiteologi Elina Pöysti ja projektipäällikkö Mari Mattsson toivottavat väen tervetulleeksi Siltaan.

Ajankohtaista

”Avoin, esteetön, paperiton ja syrjinnästä vapaa vyöhyke” – Redissä vietetään lauantaina seurakuntien Silta-tilan avajaisia

Kallion ja Paavalin seurakunnilla sekä Jouluradiolla on Kauppakeskus Redissä monitoimitila, jonka toimintaidea on poikkeuksellinen.

Kallion seurakunnan pappi Mari Mattssonin mielestä kirkko tarvitsee matalan kynnyksen kohtaamispaikkoja. Kauppakeskus Redissä toimiva Kallion ja Paavalin seurakuntien ja Jouluradion yhteinen monitoimitila Silta on sellainen. Mattsson on sen projektipäällikkö. Itse hän tosin käyttää mieluummin titteliä sillanrakentaja, sillä se sopii tilan henkeen.

– Olemme täällä keskellä ihmisvirtoja, valmiina kohtaamaan, kuuntelemaan ja elämään ihmisten arjessa. Silta on syrjinnästä vapaa vyöhyke, jonne jokaisen on turvallista tulla. Se on myös tarvittaessa ihmisistä vapaa vyöhyke, jos joku haluaa rauhoittua hetkeksi ja hengähtää kesken ostosreissun tai työpäivän, Mattsson kuvailee.

Hänen mukaansa Silta on paikka, jossa rakennetaan siltoja kirkon ja ihmisten välille erilaisten tapahtumien, tempausten, klubi-iltojen ja keskustelutilaisuuksien kautta.

– Huomionarvoinen asia on paperittomuus. Me emme käytä papereita, kysy papereita emmekä jaa traktaatteja, esitteitä emmekä muutakaan paperista materiaalia, sanoo Mattsson.

Aloitamme myös kuukausittaiset yhteisöpajat, joihin kutsumme seurakuntalaisia suunnittelemaan ja toteuttamaan toimintaa meidän kanssamme.

Sillalle on Mattssonin mukaan tässä vaiheessa jo suunniteltu teemaviikkoja, joista ensimmäinen on hääviikko ja sen yhteydessä järjestettävät häät.

– Muita kevään teemoja ovat preppauskurssit lukiolaisille, Yhteisvastuukeräys ja hyvinvointi. Kirkkovuodesta nostamme keväällä esiin palmusunnuntain ja tuhkakeskiviikon. Sillan toiminnan pohjana ovat sekä kauppakeskuksen että kirkkovuoden vuosikellot. Aloitamme myös kuukausittaiset yhteisöpajat, joihin kutsumme seurakuntalaisia suunnittelemaan ja toteuttamaan toimintaa meidän kanssamme.

Sillalla päivystävät Kallion ja Paavalin seurakuntien työntekijät ja vapaaehtoiset sekä opiskelijat eri oppilaitoksista ja yliopistolta.

– Sillalla kuvataan omalla tubekanavalla julkaistava Sillanrakentajat-keskusteluohjelma, johon kutsutaan erilaisia ihmisiä keskustelemaan yhteiskunnan ilmiöistä, uutisista ja ihmisyydestä. Tarkoituksemme on ravistella ja rikkoa kirkolle perinteisesti asetetun roolin rajoja ja haastaa meitä sisäpiiriläisiä dialogiin yhteiskunnan ja erilaisten ihmisten kanssa, selittää Mattsson.

Sillan tubekanava löytyy 2. helmikuuta pidettävien avajaisten jälkeen YouTubesta nimellä Silta.

– Linkitämme materiaalin myös Sillan Instagram- ja Facebook-sivuille, Mattsson sanoo.

Kiinnostaako päivystäminen Sillassa?

Silta sijaitsee Redin toisessa kerroksessa keskimmäiseltä kauppakeskuksen eri puolet yhdistävistä silloista. Sillan avajaisia vietetään lauantaina 2.2. kello 12-18. Avajaisten teemana on #rakkaudestaihmiseen ja #toinentoista. Helsingin piispa Teemu Laajasalo siunaa tilan kello 14.30 ja on Sillanrakentajat-keskusteluohjelman ensimmäinen vieras.

Sillan päivystäjäksi voi ilmoittautua sähköpostitse projektiteologi Elina Pöystille, elina.poysti@evl.fi.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.