null Mielipide: Tiedonannoista vuorovaikutukseen Viikissä

Puheenvuorot

Mielipide: Tiedonannoista vuorovaikutukseen Viikissä

”Kirkko on suljettu” luki Viikin kirkon ovessa loppiaisena 6.1. Joku kävi kokeilemassa ovea. Sunnuntain messua ei siis vietettykään. Paremmin informoidut tiesivät, että jo vuosien ajan loppiaisen messua on vietetty Malmin kirkossa, ei alueilla.

Viikin kirkossa paastonaikaan on ennen valmistauduttu tuhkakeskiviikon messulla. Nyt se on siirtynyt Malmin kirkkoon. Viikin kirkossa on jokaisena hiljaisen viikon iltana ollut tarjolla yhteistä askeltamista kohti pääsisäistä. Hiljaisen viikon sisällöllinen painopiste on nyt siirtynyt Malmin kirkkoon.

Näin on jossakin linjattu. En tiedä, missä. Seurakuntalaisena olen saanut muutokset vain tiedoksi – kirkon ovessa ja Malmin seurakunnan kevätohjelmassa. Kuntaliitoksissa reuna-alueiden palvelut heikkenevät, keskus vieraantuu periferian tarpeista. Suurissa yksiköissä paikallinen identiteetti katoaa.

Viikin alueen kirkollinen elämä työntekijämuutoksineen ja kausiohjelmineen on ollut ennen kaikkea tiedoksiantoja. Näin toimitaan. Piste. Maantieteellinen etäisyys Malmin ja Viikin kirkkojen välillä on lyhyt, mutta henkinen etäisyys sittenkin pitkä. Avointa vuorovaikutusta on vähän – liian vähän.

Saku Toiviainen

 

Malmin seurakunta vastaa:

Malmilla etsitään uudelle tilaa

Kiitos Saku Toiviaiselle palautteesta. Toimintaa ei ole linjattu keskus ja periferia -asetelman suuntaan. Viikin ja Pihlajamäen toimintaa suunnittelevat ja toteuttavat alueen työntekijät ja asukkaat, toki kokonaisuutena muiden alueiden kanssa. Toimintaa on linjattu siten, että olemme enemmän läsnä siellä, missä ei aiemmin ole oltu. Työntekijöiden ja seurakuntalaisten kanssa pohdimme, mistä luovumme, jotta uudelle on tilaa.

Loppiaisen messu on useana vuonna järjestetty Malmilla, jonne on ollut bussikuljetus muualta. Tästä on ilmoitettu kausiohjelmissa, ilmoitustauluilla ja lehdessä. Pahoittelen, että tieto ei teitä tavoittanut. Ajatus on, että ajoittain on tarve koko seurakunnan yhteisille messuille.

Hiljaisella viikolla Viikin kirkossa on maanantaina 15.4. hiljaisten laulujen ilta, tiistaina lasten kirkkohetki ja torstaina messu. Perjantaina on sanajumalanpalvelus ja konsertti, lauantaina pääsiäisyön messu, sunnuntaina messu ja ateria sekä konsertti.

Seurakuntalaisia on kutsuttu suunnittelemaan uudistuvaa viikkomessua. Olen ollut paljon mukana messuissa myös keskustelua varten, mitä onkin käyty usean seurakuntalaisen kanssa. Toukokuussa suunnittelemme toimintaa alueen ihmisten ja yhteisöjen kanssa, mistä lisätietoa myöhemmin.

Tervetuloa mukaan keskustelemaan!

Elina Perttilä

johtava aluepastori

Malmin seurakunta

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Pappi istuu ostarin kahvilassa samaan pöytään – kauppojen keskellä päivystää kirkon työntekijöitä

Hyvä elämä

Meri Ala-Kokko liikkuu Malmin ostareilla, Ison Omenan kauppakeskus on Emilia Turpeisen työmaa.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.