Mielipide: Toivon vanhemmilta tilannetajua kirkossa

Heikki Lukinmaa kirjoitti pikkulapsen kitinästä ja parkumisesta, jotka pilasivat siunaustilaisuuden arvokkuuden tärkeällä hetkellä (K&k 5.12.). Ymmärrän hyvin hänen pettymyksensä lapsen itkun takia.

Myös ensimmäisenä adventtina Paavalinkirkossa lasten itku häiritsi messussa. Samoin kävi Käpylän kirkossa Kauneimmissa joululauluissa.

Tiedän, että tämä herättää ristiriitaisia tunteita, koska kaikki me muistamme Jeesuksen kehotuksen ”sallikaa lasten tulla minun tyköni”.

Lapsia rakastavana isovanhempana toivoisin pikkulapsen vanhemmilta muiden aikuisten huomioonottamista ja tilannetajua silloin, kun vauva- ja taaperoikäinen alkaa esittää vastalauseita ja yrittää kertoa vanhemmilleen, että haluaa päästä pois!

Seija Toivonen