null Mielipide: Tupakointikielto kerrostaloihin

Puheenvuorot

Mielipide: Tupakointikielto kerrostaloihin

Kevätaurinko ilostuttaa ­ihmisiä, siitepöly ja katupöly eivät niinkään. Hengitysvaikeuksia aiheuttavat myös naapurin tupakansavut.

Kolmas kansalaisaloite Tupakointikielto kerrostaloihin aukesi 23.4.2023 (www.kansalaisaloite.fi). Näitä aloitteita tulemme tekemään, kunnes eduskunta säätää lain tupakoinnin kieltämiseksi kerrostaloissa kokonaan.

Taloyhtiön enemmistöpäätöksiä on lähes mahdotonta saada, koska ne, jotka polttavat, eivät kieltoa kannata, eivätkä nekään, joita asia ei koske. Passiivisesta tupakoinnista kärsivät jäävät yksin.

Moni meistä odottaa kauhulla hellekesää, kun oman parvekkeen ovea ei voi pitää edes yöllä auki, koska alakerran ketjupolttaja valvoo ja savustaa yöt omalla parvekkeellaan. Viihtyisät kesäkeitaat, lounaat ja iltakahvit omalla parvekkeella voi unohtaa.

Lapsen nukuttaminen parvekkeella ei onnistu, ellei tahdo lapsen hengittävän tupakan, kannabiksen tai sähkötupakan katkuja. Eikö juuri kodin pitäisi olla se turvapaikka, jossa ei tarvitse vetää keuhkoihinsa naapurin tupakansavun syöpää aiheuttavia myrkkyjä?

Tiina Arlin

kansalaisaloitteen tekijä, Vantaa

Jaa tämä artikkeli: