null Mielipide: Ville Rannan piirrokset ovat piristysruiskeita

Mielipide: Ville Rannan piirrokset ovat piristysruiskeita

Tuli hyvä mieli kun luin, miten päätoimittaja Jaakko Heinimäki puolusti Ville Rannan piirroksia. Aivan liian usein muutama valittaja saa aikaan muutoksia huonompaan, koska asiohin tyytyväiset ovat hiljaa.

Kuten piirroksista ärsyyntynyt Risto Simonen, minäkin olen syntynyt 1940-luvulla. Silti pidän Rannan piirroksista, jotka ovat parhaimillaan varsinaisia piristysruiskeita. Esimerkiksi käy joulunumerossa julkaistu ”Ei vihkiä saa, ei siunata saa...”. Aina ne eivät tietenkään voi olla yhtä hyviä kaikkien mielestä. Mikä toivottavasti ei johda edes harkintaan muuuttaa Kirkko ja kaupungin linjaa.

Eri äidinkielien vuoksi oman talouteni jäsenet kuuluivat pitkään eri seurakuntiin. Meille tuli siis sekä Kyrkpressen että K&k, ja pystyin vertailemaan lehtiä. Toki vertailu ontuu, kun edellinen joutuu ottamaan huomioon koko maassamme asuvat ruotsinkieliset, siis myöskin Pohjanmaan niin sanotun raamattuvyöhykkeen seurakuntalaiset, ja K&k vain yleensä liberaalimmat pääkaupunkiseudun seurakuntalaiset. Toivon kuitenkin, että jos jompikumpi muuttuu, Kyrkpressen muuttuisi K&k:n suuntaan.

Per-Olof Öller

Haaga

Jaa tämä artikkeli:

Kommentoi